Friends Trivia Game

Door Jan Geerling

Friends is naar mijn bescheiden mening de leukste comedy van de jaren '90. Inmiddels is de serie in de V.S. (op moment van schrijven) met zijn negende seizoen bezig, en een tiende zit nog in het vat. De Friends merchandise doet het in Nederland ook aardig, maar dit spel hebben we hier nog niet in de lokale speelgoedwinkel mogen aantreffen. Voor de fans toch op deze site: de Friends trivia game!

Triviant, maar dan anders
Friends Trivia Game probeert iets meer te zijn dan een vraag en antwoord spel door een speelbord en een soort 'hints' toe te voegen. Op het speelbord zien we de appartementen van de vrienden afgebeeld, onderling verbonden door vakjes. Met pionnetjes en dobbelsteen (DuH) moet de speler in elk appartement een vraag beantwoorden. Het is eigenlijk net Triviant. Vraag goed betekent nog eens gooien, vraag goed in appartement is triviantje (in dit geval mag je een 'Friend' wegstrepen van je lijstje).

Trouwjurken en Koffiekopjes
De vragen variëren van simpel (Wat had Rachel aan toen ze in de eerste aflevering van Friends opdook? Een trouwjurk!), tot nerd-achtig moeilijk (Hoe heet de baas van Chandler? Doug!). Aangezien mijn vriendin en ik alle Friends afleveringen minstens 6 keer hebben gezien is het spel voor ons een stuk makkelijker dan voor mensen die wel een sociaal leven hebben. Om de 'Friends kenners een beetje op te houden win je het spel niet alleen door alle vragen goed te beantwoorden, maar ook door de coffee-cup card in bezit te hebben. Deze kaart krijg je alleen in heel speciale gevallen, en valt door de mede spelers ook weer af te pakken. Door slim te spelen kan een speler een achterstand dus nog goed maken.

Paraplu
Verder is er aan het spel een soort hints toegevoegd. Soms kom je op een vakje dat je geen vraag maar een 'hints' opdracht krijgt. De speler krijgt dan een situatie uit de TV serie voorgeschoteld, en moet die uitbeelden. Doet hij dit goed, dan mag hij verder. De speler die het weet te raden krijgt ook een bonus; een parapluutje waarmee hij in één keer overal naartoe kan vliegen. Deze mag hij inzetten wanneer hij maar wil.

Conclusie
Een trivia game met Friends is an sich wel leuk, en ook het 'hints' gedeelte is een aardige toevoeging. Jammer genoeg stelt het speelbord gedeelte niet veel voor, daar had men eigenlijk wel wat leukers van kunnen maken. Voor de gemiddelde speler zonder al te veel 'Friends' kennis is dit spel totaal overbodig, de liefhebber kan zich echter prima vermaken met zo'n 1000 vragen over zijn/haar favoriete TV show.Uitgever: Cardinal
Speelduur: 60 min.
Auteur: -
Spelers: 2-6
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Prijs: -

 

. : B A N N E R S : .