Frustr8tor

Door Astrid PaterDe Sudoku-hype ligt al weer een tijdje achter ons. Dat neemt echter niet weg, dat we nog steeds druk bezig zijn met puzzelen. Het spelletje Frustr8tor speelt daar handig op in. En daarnaast is het ook nog eens een spelletje dat je makkelijk mee neemt als je met de trein reist. Hoe het werkt?

Stippeltjes
In het puzzelspel Frustr8tor is het de bedoeling om aan de voorkant van het speelveld 8 stippen komen te liggen. Deze stippen mogen onderling niet op eenzelfde horizontale, verticale of diagonale lijn liggen. Op de achterkant staan 28 opgaven. Je kiest er een en schuift de roze stippen in positie (naast het nummer van de opgave). Deze stippen vormen de basispositie en mogen niet verschoven worden. Met de groene stippen maak je het speelveld vol, zodat er in elke rij een stip staat. Lukt je dit zonder dat de stippen horizontaal, verticaal of diagonaal op een lijn liggen, dan heb je de oplossing te pakken.

Om gek van te worden
Dat het spel Frustr8tor heet, is niet voor niet. Je kunt er gek van worden als je een oplossing niet te pakken krijgt. En daar ligt ook meteen de uitdaging van het spel. Doorgaan tot het bittere einde. Hoewel je het spel ook tegen elkaar kunt spelen (wie vindt het snelst een oplossing), is het eigenlijk een solo-spel. Je kunt er voor jezelf nog een extra dimensie aan toevoegen door op zoek te gaan naar zoveel mogelijk verschillende oplossingen.

Conclusie
Frustr8tor is een alleraardigst denkspelletje. Daarnaast is het niet al te duur. De aanschaf kun je vergelijken met het kopen van een puzzelboekje en je hebt er minstens zoveel plezier van. Voor ouders een ideaal spelletje om de kids op de achterbank te geven als ze naar de vakantiebestemming rijden. Kids vanaf een jaar of 10 dan. Echt een leuke breinbreker-snack.
Uitgever: Frustr8tor
Speelduur: -
Auteur: Albert Eckhardt
Spelers: 1+
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Prijs: € 4,99

 

. : B A N N E R S : .