Geister Treppe (Spooky Stairs)

Door Astrid PaterBelangrijk voor een succesvol kinderspel is de eenvoud van het spel. Ook heb ik ooit beweerd dat het thema de kinderen moet aanspreken. Beide punten gaan op voor Geister Treppe van Drei Magier Spiele uit Duitsland. Op de spellenbeurs in Essen hebben we dit spel aanschouwd, en werd er zeer positief op gereageerd door de spelende kinderen.

Spook!
Doel van dit spel is om het spook van het kasteel te laten schrikken in plaats van andersom. Maar ook het spook is niet van gisteren en gaat op zijn beurt de spelers angst aanjagen. Wie als eerste de top van het kasteel bereikt en daardoor het spook laat schrikken, wint het spel. Echter, het spel is iets minder eenvoudig dan het nu klinkt.

Wit van schrik
De route die de spelers volgen is niet heel erg lang, maar er kan een hoop gebeuren. Wie met de dobbelsteen een spookje gooit, krijgt een spookjesomhulsel om zijn pion. De pion is dus niet langer herkenbaar. Met elke andere speler die een spookje gooit, gebeurt hetzelfde. Wanneer alle spelers een spook zijn geworden en er wordt weer een spookje gegooid, dan mag de speler die het spookje gooit, twee spookjes omwisselen.

Goed opletten
Het is dus een kwestie van goed opletten geblazen, want voor je het weet is jouw spookje met een andere gemixt. Dan sta je boven aan de trap en blijkt opeens een medespeler gewonnen te hebben. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. In de ietwat moeilijkere versie van het spel worden niet de spookjes omgedraaid, maar veranderen de kleuren van speler. Dan moet je niet alleen je eigen spook in de gaten houden, maar ook die van alle andere spelers.

Conclusie
Beide speelversies zijn goed te spelen voor jonge spelliefhebbers. En beide versies zijn natuurlijk reuzespannend. Want voor je het weet denk je als eerste het spook schrik aan te jagen, maar is het gewoon een medespeler. Daarnaast traint het spel inzicht en geheugen, en dat is ook nuttig. Geister Treppe (of Spooky Stairs) is een leuk spel, ziet er mooi uit en biedt spanning en plezier aan de spelers van het spel. Spookachtig goed!Uitgever: Drei Magier Spiele
Speelduur: 20 min.
Auteur: -
Spelers: 2-4
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Prijs: -

 

. : B A N N E R S : .