GoGetter Speciale Edities

Door Astrid PaterOver GoGetter Classic: Cat & Mouse heb ik al gezegd dat kinderen hun logisch nadenken kunnen trainen. Maar na 24 opdrachten met tal van mogelijkheden is het weer tijd voor iets nieuws. Smart heeft gelukkig nog drie varianten op de classic uitgebracht met allemaal een eigen specialiteit die het spel ietsjes moeilijker maken en des te meer een uitdaging voor de jonge puzzelfans.

Land & Water
De eerste variant is ‘Land & Water’. Ook hierbij moeten weer routes gevormd worden, maar de moeilijkheid zit nu in de wegen. De puzzelaar krijgt te maken met waterwegen en gewone zandpaden. In het opdrachtenboekje wordt aangegeven met een blauwe en een gele pijl of er tussen de figuren respectievelijk een waterweg of een zandpad loopt. De moeilijkheidsgraad van ‘Land & Water’ ligt dus hoger dan de ‘Cat & Mouse’ versie.

Prince & Dragon
De tweede variant is ‘Prince & Dragon’. Ook deze heeft weer een hogere moeilijkheidsgraad dan de klassieke versie. De wegen zijn nu weer hetzelfde, maar op één van de kruispunten bevindt zich een draak. En bij het aanleggen van een route kan nadrukkelijk verboden worden dat de draak mag worden gepasseerd. Daarnaast lopen sommige wegen door in de rand van het bord. Soms kan dat heel voordelig uitpakken bij het aanleggen van de route, maar het kan uiteraard ook het tegenovergestelde effect opleveren.

Mummy Mystery
Ten slotte is er de derde ‘Mummy Mystery’ variant. Hier komen we net als bij ‘Prince & Dragon’ een obstakel tegen midden op het kruispunt: een mummie. Deze mag alleen gepasseerd worden wanneer dit niet nadrukkelijk verboden is. De andere moeilijkheid zit in de tunnel. Twee puzzelstukjes bevatten een tunnel in- dan wel uitgang. Een route kan dus door een tunnel lopen waardoor je op het speelbord van het vakje schuin boven, zo naar het vakje schuin onder verplaatst. Ook dit heeft zo zijn voor- en nadelen.

Conclusie
Voor wie geen genoeg kan krijgen van GoGetter, kan ik alleen maar het advies geven ook de drie andere varianten aan te schaffen. Ze zijn minstens zo leuk als ‘Cat & Mouse’ en zijn daarnaast een extra uitdaging door de hogere moeilijkheidsgraad. Kinderen kunnen er makkelijk zelf mee aan de slag, en ook nu staan er weer oplossingen in de opdrachtenboekjes. Niemand hoeft dus gefrustreerd te raken als het eventjes niet lukt. GoGetter is absoluut de moeite waard en het houdt de kinderen achter de computer vandaan.
Uitgever: Smart
Speelduur: -
Auteur: Raf Peeters
Spelers: 1
Leeftijd: vanaf 5 jaar
Prijs: € 19,95

 

. : B A N N E R S : .