Go Teddy Go

Door Astrid Pater


De beren in het bos hebben plezier en spelen verstoppertje met elkaar. Wat anders kun je doen in Berenbos met zulk mooi weer. Nu alleen nog een goede verstopplek vinden. Help de drie beren in jouw kleur als eerste een verstopplek vinden!

Beren verstoppen
Wie zijn drie beren als eerste weet te verstoppen wint het spel. Om de beurt gooien de spelers met de dobbelsteen. Deze geeft of een kleur aan of een berenkop. Gooi je een kleur, dan verplaats je jouw beer naar het eerstvolgende vrije veld in die kleur. De velden met een speciale markering zijn verstopvelden. Dit zijn de velden waar je met je beer op terecht wilt komen. Wanneer er een berenkop wordt gegooid kun je uit twee mogelijkheden kiezen. Of je schuift het speelbord van de ene naar de andere kant of je zet je beer op een bezet verstopveld.

Schuiven
Wanneer je er voor kiest je beer op een bezet verstopveld te zetten ruil je de beer op het verstoppveld om met jouw beer. Ook kun je er voor kiezen met het speelbord te schuiven. Het speelveld kun je in de doos (de spellendoos wordt gebruikt als speeloppervlak) van links naar rechts schuiven en weer terug. Wanneer je er voor kiest om met het speelveld te schuiven dan is het wel slim om goed op te letten of jouw beren op de verstopvelden staan. Alleen de beren die op verstopvelden staan kunnen zich verstoppen. Door te schuiven vallen ze in namelijk in een gat onder het speelveld. De beren verdwijnen dus van het veld en zijn verstopt. Vergeet er dus niet op te letten dat ook beren van andere spelers op de verstopvelden kunnen staan. Voor je het weet help je ze een handje wanneer je met het speelveld schuift.

Conclusie
Go Teddy Go is een zeer eenvoudig bordspel voor de jongste spelers. Wanneer je het speelbord verschuift hoor je de beertjes die zich al verstopt hebben lachen. Dit element maakt Go Teddy Go echt een leuk spel voor de kleintjes. Alles wat geluid maakt is immers leuk. Ze zullen er daarom eerder voor kiezen om het speelbord te verschuiven dan tactisch de beer van een ander van een verstopveld te halen in ruil voor een eigen beer. Niet alleen is het gelach leuk, maar ook om de beertjes door de gaten in het veld te zien verdwijnen. Gelukkig gaat het bij dit spel verder niet echt om tactiek, maar om het plezier dat je er mee kunt beleven. In dat opzicht is Go Teddy Go gewoon geslaagd!
Uitgever: Ravensburger
Speelduur: -
Auteur: Ladislav Mares
Spelers: 2-4
Leeftijd: 4-7
Prijs: € 17,99

 

. : B A N N E R S : .