Heksenschool

Door Astrid PaterDe kleine heksen in opleiding moeten een heksenproef afleggen. Wie dat het beste doet krijgt een spinnentaart. Dus zorg ervoor dat je goed onthoudt welke spullen onder welke steen liggen. Pas op voor de boze heks, want die stuurt je zo weer helemaal achter aan de rij. Wie als eerste bij de spinnentaart aankomt, mag hem opeten. Lekker…

Oranje stenen
In het midden van het speelbord bevindt zich een groot vuur. Op dat vuur liggen allemaal oranje stenen. Elk van deze stenen heeft een afbeelding van iets wat voor heksen belangrijk is. Zo heb je een zwarte kater, een bezem, een toverstokje en nog veel meer. Voordat het spel begint liggen alle stenen open in het vuur. Je moet goed onthouden waar wat ligt, want dat is voor het spel van het grootste belang. Dan worden de stenen omgedraaid en kan het spel beginnen.

Met sprongen vooruit
De eerste speler gooit met de dobbelsteen en moet naar het gekleurde vakje gaan in overeenstemming met de kleur op de dobbelsteen. Op het vakje staat een afbeelding van één van de heksenspullen. Nu komen de oranje stenen weer in het spel. Je moet namelijk de oranje steen omdraaien met dezelfde afbeelding als op vakje op het speelbord. Draai je de goede steen om dan mag je blijven staan. Draai je de verkeerde steen om dan moet je terug. Als je dus een beetje goed oplet, dan kun je best snel vooruit komen in het spel.

De boze heks
Er is echter een oranje steen met de afbeelding van de boze heks. Draai je deze om dan moet je helemaal achteraan sluiten en ga je op het vakje staan achter de laatste speler. Staat de laatste speler nog in de heksenschool dan sluit je daar aan. Houd dus goed in de gaten onder welke oranje steen de boze heks zit.

Best nog wel lastig
De Heksenschool is best nog wel een lastig spelletje. Het vereist veel concentratie en daar wil het nog wel eens aan ontbreken bij kinderen. Aan de andere kant, hebben ze het principe eenmaal door, dan zijn ze weer onverslaanbaar. Verder ziet het spel er mooi uit en dat is ook wat waard. De houten speelheksen zien er goed uit en zo ook het speelbord en de oranje stenen.

Conclusie
Hoewel De Heksenschool in beginsel een pittig spel is, lijkt het naarmate de spelers het spelidee in de gaten krijgen, eenvoudiger te worden. Zodra de concentratie daar is, zijn de jongere spelers haast onverslaanbaar (het memory-principe). Zeker voor de jongeren van een jaar of 6 en 7 zal dit spel zeker aanslaan.Uitgever: Jumbo
Speelduur: 30 min.
Auteur: -
Spelers: 2-4
Leeftijd: vanaf 5 jaar
Prijs: -

 

. : B A N N E R S : .