Heroscape

Door Astrid PaterAl sinds het begin der tijden staan Goed en Kwaad tegenover elkaar. Zo ook in Heroscape. In Walhalla worden bronnen ontdekt en wie daar uit drinkt, krijgt speciale gaven en wordt een krachtiger en intelligenter mens. De werking van de bronnen is echter tijdelijk en je zult dus uit de bronnen moeten blijven drinken om dezelfde kracht te behouden. Dat resulteert in een afsplitsing onder de bevolking. Er is namelijk een groep die de bronnen misbruikt om kwade legers naar Walhalla te toveren. Dit allemaal met als inzet de bronnen zelf!

Scenario's opbouwen
Wie Heroscape voor het eerst gaat spelen doet er goed aan met het basisscenario te beginnen. Alvorens te gaan spelen, moet het speelveld worden opgebouwd en dat is nog een hele klus. Wanneer het eenmaal klaar staat, kiezen de spelers voor goed of kwaad en kan het spel beginnen. De bedoeling in het basisspel is om de duikersuitrusting van de tegenpartij te kapen. Je moet met je eigen leger door de verdediging van de tegenstander zien door te komen. Het leger bestaat uit verschillende karakters die elk eigen krachten hebben. De een verplaatst zich heel snel, de ander kan over een grote afstand schade aanrichten en weer anderen hebben een sterke verdediging.

Dobbelen
Gevechten worden al dobbelend uitgevoerd. Per leger staat op een kaart met hoeveel dobbelstenen ze mogen aanvallen en met hoeveel ze mogen verdedigen. Op het speelveld zijn verhogingen en staat een speler daarop, dan betekent dat zijn karakter een dobbelsteen extra krijgt om te verdedigen dan wel aan te vallen. Je kan overigens alleen een leger aanvallen dat je in je vizier hebt. Staan jullie dus allebei aan een kant van een berg, dan kun je dus niet aanvallen of aangevallen worden.

Experts
Wanneer je eenmaal het basisspel onder de knie hebt, dan kun je scenario's gaan spelen voor de gevorderde spelers. Dat kan soms betekenen dat karakters met nieuwe waarden te maken krijgen. Zo kunnen karakters trager worden, maar sterker in de verdediging. Of juist sneller en minder sterk in de aanval. Je moet dus goed in de gaten houden wat de sterke en zwakke punten van je leger zijn.

Conclusie
Heroscape mag heel ingewikkeld ogen, als je er even rustig voor gaat zitten valt dat reuze mee. Je hebt het spel zo onder de knie en dan kun je gaan oefenen op de tactieken. Het is ook leuk om scenario's verschillende keren te spelen en Goed en Kwaad af te wisselen. Zo kun je tactieken goed leren kennen. Wanneer je het spel voor gevorderden gaat spelen, wordt het al weer wat lastiger. Wie overigens geen genoeg van Heroscape kan krijgen, kan via www.heroscape.com nieuwe karakters aanschaffen en daarmee dus eigen legers samenstellen. Je kunt je dus in Heroscape verdiepen zoveel je zelf wilt.Uitgever: Hasbro
Speelduur: 90 min.
Auteur: -
Spelers: 2
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Prijs: € 69,95

 

. : B A N N E R S : .