Hondje Waf

Door Jan GeerlingHondje Waf heeft al een gadget waardoor het bij ons testteam niet meer stuk kon, een hondenhokje dat blafgeluidjes maakt. Dit fungeert als een dobbelsteen, 1 keer blaffen is 1 stapje, 2 keer blaffen 2 stapjes, en drie keer… u snapt 'm. In dit spel moeten hondjes 3 botjes zoeken die bij hun kleur passen. Het blauwe hondje moet blauwe botjes verzamelen, etc. De kleuren worden zichtbaar als het hondje de botjes (via een magneetje) oppakt.

Leuk
Hondje Waf is een heel slim spel. Het geluid en de lay-out van het spel hebben op de kinderen een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Lieve, kleine en schattige hondjes, dat is natuurlijk gesneden koek. Het spel zelf heeft weer een interessant Memory gehalte, de spelers moeten proberen te onthouden waar de botjes met hun kleuren lagen. De dag voordat we dit spel met de beoogde leeftijdsgroep gingen testen hebben we op de redactie zelf ook de grootste lol gehad met dit spel.

Favoriet
Onze verrassing was ook niet groot toen de kinderen zonder meer enthousiast waren. De kinderen moesten die dag zes spellen spelen, maar deze was uiteindelijk toch wel favoriet. Het spel is snel, de kinderen hebben genoeg 'eyecandy' om hun aandacht erbij te houden, en het drukken op het hondenhok is natuurlijk helemaal dolle pret, omdat je dan het hondje weer hoort blaffen. Zelfs verliezen wordt met dit spel niet als jammer ervaren, men wil gewoon gauw nog een potje spelen.

Conclusie
Hondje Waf is ideaal voor ouders die graag een leuk spelletje met hun kinderen spelen. Het is goed voor de ontwikkeling van het opgroeiende kind door het Memory element in het spel, en daarnaast dus ook dolle pret. Voor ouders zelf is het bovenal ook gewoon leuk om mee te spelen, en dat is af en toe ook niet onbelangrijk. Aanrader.Uitgever: Jumbo
Speelduur: 15 min.
Auteur: -
Spelers: 2-4
Leeftijd: vanaf 3 jaar
Prijs: € 20,95

 

. : B A N N E R S : .