Hop hop, Hurrah!

Door Astrid Pater

De zomer is aangebroken en alle dieren lijken weer tot leven te komen. De vogels fluiten, de krekels tjierpen en de kikkers gaan weer naar harte lust kwaken. Van kikkers weten we dat het beste springers zijn. Het is dan ook niet gek dat ze jaarlijks een een kikkerspring-wedstrijd organiseren met als hoofdprijs een kus van de mooie kikkerprinses. Welke kikker wil dat nou niet.

Balletjes gooien
In Hop hop, Hurrah! probeer je door goed te gooien drie balletjes op rij in het rooster te krijgen. Daarmee kun je fiches verdienen en wie aan het einde van het spel de meeste fiches heeft, die wint. Je kunt ook afspreken dat de speler wint die als eerste vijf fiches te pakken heeft. Hoe dan ook, iedere speler krijgt bij aanvang van het spel 12 balletjes van dezelfde kleur. Om de beurt mag een speler een balletje gooien dat in de kikkervijver terecht moet komen. Het balletje moet echter eerst een keer op de tafel stuiten. Het is dus belangrijk om een gladde ondergrond te hebben, anders komt het balletje niet meer omhoog. Tevens is het handig om een paar keer te oefenen met gooien voor je met het spel begint.

Fiches krijgen
Fiches kun je verdienen door drie balletjes op een rij te krijgen. Wie een rij van drie gooit, roept hardop ´KWAAK´. De balletjes mogen horizontaal, verticaal en diagonaal een rij vormen. De spelers controleren met elkaar of er echt drie balletjes op een rij liggen. Klopt het, dan krijgt de speler een fiche anders niet. De 3 balletjes worden uit de vijver gevist en aan de juiste spelers teruggegeven. Een extra fiche kan worden verdiend door twee rijen van drie te vormen of een rij van 3 balletjes in dezelfde kleur te gooien. Soms kun je een rij van wel 5 balletjes krijgen. Je krijgt daarvoor echter maar 1 fiche en pakt er ook maar drie om aan de spelers terug te geven.

Conclusie 
Ravensburger komt dit jaar met veel leuke spellen voor jonge spelers. Zo ook weer Hop hop, Hurrah. Wel moet er een kanttekening bij gemaakt worden. De balletjes kunnen namelijk alle kanten opvliegen als je even niet oplet. Het is dus geen spel om te jonge kinderen alleen te laten spelen. Hoewel ik er eerlijkheidshalve bij moet zeggen dat mijn vriend (eind 20) het ook voor elkaar kreeg om de balletjes alle kanten op te laten schieten door een balletje bewust op zijn eigen stapel te laten vallen. Hop hop, Hurrah! brengt dus enig risico met zich mee (voor zowel jong als oud!).Uitgever: Ravensburger
Speelduur: 10-15 min.
Auteur: Heinz Meister
Spelers: 2-4
Leeftijd: 6+
Prijs: -

 

. : B A N N E R S : .