Jenga

Door Astrid Pater

Uit de 54 Jenga-blokken wordt een toren opgebouwd. Vervolgens halen de spelers om de beurt blokken uit de toren en leggen die er bovenop. Wie als laatste een blok op de toren neer kan leggen zonder dat deze omvalt, wint het spel.

Voorzichtig
Nadat de basistoren is opgebouwd, moeten de spelers om de beurt een blok uit de toren halen en er bovenop plaatsen. Het is belangrijk dat dit uiterst voorzichtig gebeurt omdat anders de toren zo gaat wankelen dat deze omvalt. Hoewel in het reglement staat dat het eigenlijk maar met een hand mag, knijpen we natuurlijk een oogje dicht bij de allerjongsten. Ook valt er te schuiven met de minimumleeftijd van 7, want ook jongere kinderen kunnen een eindje komen met dit bouwspel.

Wankel-de-wankel
Jenga is een spannend spel, want wanneer valt de toren om, maar bovenal welke kant valt hij uit. Niemand wil bedolven worden onder een stapel blokjes, want wat als het toch harder aankomt dan verwacht. Ook is het toch even schrikken geblazen wanneer de toren het begeeft. Misschien zie je het aankomen, maar het echte moment komt altijd een beetje onverwachts. En dan is het opruimen geblazen, hop alle blokjes weer in de doos. Alleen gaat dat soms een beetje lastig.

Conclusie
Jenga is leuk voor jong en oud. Voor niemand is het makkelijk om uit een wankele toren een blokje te halen om vervolgens de toren nog meer aan het wankelen te maken. De minimumleeftijd van 7 kan ook naar beneden worden geschoven, want ook 5- en 6-jarigen kunnen het spelen
Uitgever: Hasbro
Speelduur: 20 min.
Auteur: -
Spelers: 1-4
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Prijs: -

 

. : B A N N E R S : .