Jungle Boek Twister

Door Jan Geerling

Wie kent het aloude twister niet? In dit spel dienen spelers elkaar van een speelmat af te manoeuvreren. De mat is onderverdeeld in kleuren. Een andere speler draait en zegt bijvoorbeeld: Linkerhand Rood! Dan dient de linkerhand op een rood vlak geplaatst worden. Op handen en voeten moeten de spelers proberen in evenwicht te blijven, en ook elkaar nog dwars te zitten.

Makkelijker
In deze Jungle Boek versie is het net even iets anders. De makers hebben het namelijk even iets makkelijker gemaakt, de kinderen mogen beide handen en voeten op hetzelfde vlak zetten. Dat men het spel makkelijker wil maken is op zich een sympathieke gedachte, maar kinderen hebben meer evenwichtsgevoel dan je zou denken. De kinderen waarmee we dit spel speelden hielden het soms wel meer dan 15 minuten vol voor de eerste speler afviel.

Spirit
Het Jungle Boek idee bestaat vooral uit de doos van het spel, en de plaatjes op de mat. Dit had net zo goed met andere tekenfilmfiguurtjes gekund, en is dus niet heel bijzonder. Toch doen de plaatjes hun werk; de kinderen herkennen de figuren, en de juiste spirit om het spel te gaan spelen is direct aanwezig.

Conclusie
Ondanks dat het spel wat traag is in vergelijk met het 'echte' Twister, vonden de kinderen uit het testteam het toch een erg leuk spel. Jongen beginnen al snel een beetje te duwen, dus opletten als ouder is soms wel een vereiste. Voor een kinderfeestje is Jungle Boek Twister een leuk doe-idee.
Uitgever: Hasbro
Speelduur: 20 min.
Auteur: -
Spelers: 2-5
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Prijs: -

 

. : B A N N E R S : .