Kat en Muis

Door Astrid Pater





Katten en muizen staan er niet om bekend dat ze de beste vrienden zijn. Een mooi koppel om het in een spel tegen elkaar op te laten nemen dus. Zo ook in het spel Kat en Muis waar het de bedoeling is om als eerste vijf van je stenen open op tafel te hebben liggen. Een leuke uitdaging voor twee personen.

Stapelen
Per beurt heb je twee mogelijkheden: of je legt een steen uit je voorraad op tafel, of je verplaatst een steen die al op tafel ligt. Je mag nooit de laatstgespeelde steen verplaatsen. Je mag de stenen in het spel stapelen in stapeltjes van maximaal 3. Wil je een steen van een stapel verplaatsen dan mag je alleen de bovenste steen van de stapel pakken en niet stiekem kijken welke steen daaronder ligt. Je moet dus goed onthouden waar zowel je eigen stenen verstopt zijn als de stenen van je tegenspeler.

Conclusie
Kat en Muis is een eenvoudig te leren spel voor jonge spelers. Het spel zelf is op zich ook niet al te lastig, maar er komt wel een beetje tactiek bij kijken. Ga je bijvoorbeeld snel stenen stapelen op die van de tegenstander. Of probeer je eerst zo snel mogelijk je eigen stenen in het spel te brengen. Daarnaast moet je dus goed onthouden onder welke stapel welke stenen liggen. Anders kun je onbedoeld je tegenstander in de hand werken. Kat en Muis is in zijn speleenvoud een ontzettend leuk spel om te spelen en zeer de moeite waard om in huis te halen.




Uitgever: Identity Games
Speelduur: 10 min.
Auteur: -
Spelers: 2
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Prijs: € 9,95

 

. : B A N N E R S : .