Konijnen Hokken

Door Jan Geerling


999 Games is de laatste tijd flink bezig om de familiespeler te plezieren. Op deze site kan je een hele reeks aan kleine spelletjes zoals Hippe Kippen en Graantje de Voorste vinden. Dit soort spelletjes zijn lekkere tussendoortjes voor een zacht prijsje, en je hoeft ook niet eens een dikke handleiding door te ploegen. Ideaal voor de casual bordspeler die ook wel eens een spelletje wil spelen. Is Konijnen Hokken ook zo'n geslaagd tussendoortje?

Veilig spelen of gokken
Konijnen Hokken is eigenlijk niet veel meer dan een dobbelspelletje. Het doosje bevat 7 dobbelstenen en een scoreblaadje. De dobbelsteen heeft 6 opties. Een wortel waarmee je niet veel kan, een konijn die elke ronde gegooid dient te worden, een dubbelkonijn die kan dienen als twee konijnen of als een konijnen hok, en hokken voor 3, 4 of 5 konijnen. Elke ronde kan de speler een paar gegooide opties opzij leggen, en kiezen of hij het gegooide aantal punten neemt, of de gok neemt nog eens te gooien om de score te verhogen. Maar gooi je geen konijntje, dan kan je alles kwijtraken.

Doorgaan op andersman score
Elke ronde dient dus een konijntje gegooid te worden. Door deze opzij te leggen verdien je punten. Daarnaast kan je door middel van het gooien van konijnenhokken die punten verhogen. Durf je het risico niet meer aan om nog eens te gooien, dan stop je en neem je de punten. De volgende speler kan er dan voor kiezen om verder te spelen met jouw score. Zo word je wel gedwongen om niet al te veel op safe te spelen. Je wilt tenslotte niet dat anderen profiteren van jouw worp. De speler die het eerst 333 punten of meer haalt wint het spel.

Conclusie
Het spelletje is redelijk onderhoudend, maar ik kan nou niet zeggen dat we hier met een absolute yahtzee-beater te maken hebben. Daarvoor is het spelletje te beperkt. Ik denk ook niet dat mensen met een aardige spelletjeskast dit spel na één keer spelen nog vaak spelen. Ons testteam was er eigenlijk al vrij snel klaar mee. Als je dan ook nog eens bedenkt dat je gewoon 11 euro neertelt voor 7 dobbelstenen, dan is dit spel eigenlijk geen koopje. Eerlijk gezegd kan het spel prima met 7 gewone dobbelstenen gespeeld worden. En als je toch 7 dobbelstenen hebt, dan kan je ook wel een leuker spelletje verzinnen.Uitgever: 999 Games
Speelduur: 25 min.
Auteur: Markus Kropf
Spelers: 2-7
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Prijs: € 10,95

 

. : B A N N E R S : .