Labyrinth: The Duel

Door Astrid PaterHet Betoverde Doolhof, ofwel Labyrinth, is een spel dat al in vele varianten verschenen is. Deze keer in duelvorm, waarbij iedere speler met zijn eigen labyrinth aan de slag gaat.

Eigen bordje
Beide spelers krijgen een eigen speelbord waarop 15 stenen met paden worden gelegd. Houd er rekening mee dat je de paden (bijvoorbeeld een t-splitsing) verschillende kanten op laat wijzen anders loop je snel vast. Op de zijkant van het speelbord staan 16 afbeeldingen van schatten. Deze moet je met elkaar gaan verbinden door de paden te verschuiven. Het spel doet denken aan schuifpuzzels. De eerste kaart bepaalt het startpunt, de tweede kaart wordt het einddoel van de route. Het is de bedoeling zo snel mogelijk een pad tussen deze schatten te maken. De speler die dat lukt, krijgt de kaart met het einddoel. De volgende kaart wordt omgedraaid en zo gaat het spel door tot een speler 8 kaarten heeft verzameld. Deze speler wint het spel.

Conclusie
Labyrinth: the Duel is als tussendoortje een alleraardigst spelletje. Op vakantie ook een handig tijdverdrijf als je in je eentje bent. Nadeel van het spel is dat de spelers niet eenzelfde spelsituatie hebben. Hierdoor kan het zijn dat een speler een langere weg dan de ander moet vormen. En hoe langer de weg, hoe lastiger het is. Met een beetje pech krijg jij alle lange routes voor je kiezen en je tegenstanders is met twee keer schuiven klaar. De stress en chaos om als eerste klaar te zijn, legt daarentegen wel weer een prettige druk op het spel. Zoals gezegd een alleraardigst tussendoortje!
Uitgever: Ravensburger
Speelduur: 15-20 min.
Auteur: Marco Teubner
Spelers: 1-2
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Prijs: -

 

. : B A N N E R S : .