Lord of the Rings Labyrinth

 

Door Astrid Pater

Met de derde en tevens laatste Lord of the Rings-film in zicht, komt Ravensburger wederom met een spel van deze films op de markt. Met behulp van een al ouder en succesvol spellenconcept ligt nu The Lord of the Rings Labyrinth in de winkels, op tijd voor de komende feestdagen.

Middelaarde
The Lord of the Rings Labyrinth is Labyrinth in een nieuw jasje en zelfs een beetje aangepast. Het speelbord laat de kaart van Middle Earth zien voordat de tegels op het bord gelegd worden. De spelers kiezen een kleur en zetten de pion op de startvelden. Dan worden ook nog eens de fiches op het veld gelegd en kan het spel bijna beginnen. Eerst worden ook nog de speelkaarten gelijkmatig over de spelers verdeeld.

De zoektocht
Doel van het spel is zoveel mogelijk punten te verzamelen. Door fiches van het bord te spelen, krijgt een speler punten. De fiches worden, anders dan in het originele Labyrinth, op volgorde van hoog naar laag van het bord gespeeld. Wanneer een speler een fiche heeft gepakt, en ook de daarbij behorende speelkaart in de hand heeft, krijgt de speler 10 bonuspunten. Het is dus niet alleen een kwestie van zo snel mogelijk achter de fiches aanzitten.

Doemberg
De spanning van het spel zit hem in het verschuiven van de tegels. Hiermee kunnen plannen van tegenstanders lelijk gedwarsboomd worden. Daarentegen kun je niet iedere tegenspeler in de gaten houden, en help je ze soms onbewust een handje mee. Een nieuw element is dat bij aanvang van het spel iedere speler ook nog een staafje krijgt. Door het staafje in te leveren mag een speler nog een keer. Gelukkig worden er bij fiche 7 en 14 nog een keer staafjes uitgedeeld. Je hoeft dan niet heel zuinig met je staafje om te springen.

Conclusie
Hoewel met dit spel wordt voortgeborduurd op een al bestaand spelconcept, blijft het leuk. Het bord ziet er met de kaart van Middle Earth in verwerkt mooi uit, en ook de andere spelonderdelen zijn goed afgewerkt. Voor wie bekend is met het originele Labyrinth, deze spelversie kan ook gespeeld worden met de Lord of the Rings Labyrinth. Voor dit spel geldt: succes verzekerd!
Uitgever: Ravensburger
Speelduur: 30-45 min.
Auteur: -
Spelers: 2-4
Leeftijd: vanaf 9 jaar
Prijs: -

 

. : B A N N E R S : .