Love Hotel

Door Astrid Pater
Je hebt net een lekkere kerel opgedoken en daar wil je graag wat meer tijd mee doorbrengen. Jij en je flirt checken jullie in in het Love Hotel. Jullie zijn echter niet het enige stel met hetzelfde idee. Door het verzamelen van 4 verschillende liefdeskussentjes, en als eerste in de lift te eindigen verdienen jij en je flirt het recht op de lovesuite.

Liefdeskussentjes
Om dus in de lift naar de lovesuite te mogen, moet je vier verschillende liefdeskussentjes verdienen. Deze liefdeskussentjes kun je krijgen door vragen te beantwoorden of opdrachten uit te voeren. Je moet waar/niet waar-vragen beantwoorden, en soms moet je een woord beschrijven in één zin, of iets uitbeelden. Doe je dit goed dan ontvang je dus een liefdeskussentje. Voor bepaalde acties geldt dat als een medespeler bijvoorbeeld raadt wat er wordt uitgebeeld, hij/zij een hartje verdient.

Hartjes
Hartjes zijn handige kaartjes. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken om een liefdeskussen te kopen. Een liefdeskussentje kost zoveel hartjes als het aantal spelers dat meedoet. Het is dus gemakkelijker een liefdeskussen te kopen als je het spel met drie spelers dan wanneer je het spel met zes spelers speelt. Dit is ook meteen één van de nadelen van het spel. Als je het spel met drie spelers speelt, kun je veel te gemakkelijk hartjes gaan opsparen. Dan sla je tegen het einde van het spel je slag, en kun je zo met je bedje vol kussentjes naar de lovesuite vertrekken. Maar je moet je hand niet overspelen, want met hartjes kun je ook frustraties afkopen.

Frustratiekaartje
Het speelbord is verdeeld in vakjes waar niks opstaat en in vakjes met een gebroken hartje. Als je op een vakje met een gebroken hart terechtkomt dan zijn er twee mogelijkheden. Of je pakt een frustratiekaartje, of je levert een hartje in en kunt rustig verder spelen. Een frustratiekaartje brengt namelijk een risico met zich mee. Je kunt dan bijvoorbeeld één van je liefdeskussentjes verliezen. Je moet dus zelf de overweging maken wat je doet. Heb je bijvoorbeeld nog geen liefdeskussentjes dan maakt zo'n frustratiekaart niet zo veel uit. Maar heb je er al drie, dan neem je een aanzienlijk risico.

Conclusie
Love Hotel heeft de potentie een leuk spel te worden. Er kleven echter een aantal nadelen aan. Zoals al eerder genoemd kun je met weinig spelers te makkelijk liefdeskussentjes kopen. Daarnaast komen er in het spel te veel vakjes voor met een gebroken hartje. Op een gegeven word je er een beetje flauw van als je voor de zoveelste keer op een gebroken hartje terechtkomt. Aan de andere kant kan het spel in de juiste sfeer erg leuk zijn. En dan moet je denken aan een intiem groepje mensen. Daarnaast is het spel meer geschikt voor jonge meiden dan jongens. De adviesleeftijd mag dan wel 16 zijn, maar ik denk dat meisjes van 14 ook al een aardig idee hebben van wat er op liefdesgebied te vinden is. Kortom, in potentie een leuk spel, zolang je het in de juiste sfeer speelt.
Uitgever: Jumbo
Speelduur: 60 min.
Auteur: -
Spelers: 3-6
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Prijs: € 29,95

 

. : B A N N E R S : .