Magic Dance

Door Astrid Pater

Alle heksen verzamelen zich in het holst van de nacht voor het heksenbal. Ze dragen dit keer allemaal een zwarte cape zodat niemand elkaar kan herkennen. Tegen de tijd dat de ochtendschemering aanbreekt moeten de heksen het bal al verlaten hebben. Maar ze hebben zo wild gedanst dat ze bij het vinden van hun eigen vluchtweg een beetje hulp nodig hebben.

Onherkenbaar
Afhankelijk van het aantal spelers, krijgt iedere speler een bepaald aantal heksen van dezelfde kleur. Het doel van het spel is om als eerste jouw heksen op de juiste vluchtweg te krijgen. Dat is echter eenvoudiger gezegd dan gedaan, omdat alle heksen een zwarte cape dragen en alleen herkenbaar zijn aan de onderkant. De oudste speler begint en zet zijn heks als eerste in de heksenkring. Zolang er nog een heks op een startveld staat, moet deze eerst in het veld gebracht worden voor je met een van je andere heksen de vluchtweg mag opzoeken.

Wie is wie
Wanneer je met een heks precies op een andere heks terechtkomt, moet je 7 velden terug. Staat daar weer een heks, moet je weer 7 velden terug. Dit gaat net zolang door tot je op een leeg veld beland. Als je het slim uitkient kun je zo heel snel heel dicht in de buurt van je vluchtweg terechtkomen. Het probleem is echter, weet je wel zeker of je met jouw heks aan het wandelen bent. Het is lastiger dan je denkt om goed te onthouden welke heks bij jou hoort. Misschien gaat iemand anders per ongeluk, of zelfs expres met jou heks aan de wandel om te verwarrren. Of om jou heks snel langs de vluchtweg te verplaatsen, want dan moet je nog een heel rondje. Als je echt niet meer weet welke heks van jou is en je gooit zes, dan mag je een heks pakken en even spieken wie het is. Zet je een heks van een ander op jou vluchtweg, dan wordt deze verplaatst naar de juiste vluchtweg. Zo kun je onbewust je medespelers een handje op weg helpen en dat kan niet de bedoeling zijn.

Conclusie 
Verwarring alom bij Magic Dance. Het spel is zo dynamisch dat nog best lastig is te onthouden welke heksen van jou zijn. Met name als je ook nog eens probeert te onthouden welke heksen bij de andere spelers horen. Daarnaast wordt er op het speelbord heel wat afgedanst. Je springt naar voren en vliegt zo weer naar achteren. Het spel vereist dus nogal wat concentratie en kan frustrerend zijn als je heel snel vergeet welke heksen van jou zijn. Als je dan ook geen 6 weet te gooien wordt het spel helemaal een drama. In het kader van geheugenspelletjes is Magic Dance een stuk uitdagender geheugenspel dan Sagaland. Wie van pittig houdt kan ik Magic Dance ten zeerste aanraden, anders is Sagaland een zeer geschikt en leuk alternatief.Uitgever: Ravensburger
Speelduur: 30-45 min.
Auteur: Björn Hölle
Spelers: 3-6
Leeftijd: 8+
Prijs: -

 

. : B A N N E R S : .