Malle Mollen

Door Astrid PaterMollen vervelende diertjes die het mooie gazon achter het huis verpesten? De meningen lopen hierover uiteen. Hoe jonger je bent, hoe minder problemen je met deze beestjes hebt. Maar menig vader zal zich groen en geel geërgerd hebben aan de molshopen in de tuin. Tja, wat dan? Malle Mollen is de oplossing voor vaders om hun frustraties te kunnen botvieren op deze al dan niet onshuldige beestjes.

Hamertje tik met mollen
Met een (plastic) hamer sla je op de kop van jouw mol zodra zijn helm oplicht en hij zijn eigen unieke geluidje maakt. Malle Mollen kent 3 speelvarianten. Om te beginnen een solospel waarbij je zo snel mogelijk de mollen moet slaan zodra hun helmen oplichten. Je verdient punten als je de mol op tijd op zijn kop slaat. Na tien missers is het spel voorbij. De mollen laten je dan weten hoeveel punten je hebt gehaald.

Hoe meer spelers hoe leuker
In je eentje kun je het spel prima oefenen. Maar het is natuurlijk leuker om met anderen de strijd aan te gaan. Om te ontdekken wie het snelste reageert. Voor aanvang van het spel krijgen alle spelers te horen welk geluid zijn mol maakt. Dat moet je goed onthouden, want maakt je mol dat geluid, dan moet je hem op zijn kop slaan. In de eenvoudige versie licht daarnaast de helm van jouw mol ook nog op. In de moeilijke variant heb je alleen het geluid om op af te gaan. In beide varianten is er ook nog een bonusgeluid. Zodra je dat hoort en je slaat als eerste op de kop van je mol, dan krijg je bonuspunten.

Conclusie
Malle Mollen doet meteen denken aan The Gopher Game, een spel waarbij je zo snel mogelijk de mollen die boven de grond komen terug in hun hol moet slaan. Een verschil tussen beide spellen is dat je bij Malle Mollen met eigen mollen speelt. Een potje Malle Mollen duurt niet al te lang waardoor je al snel aan een tweede, derde en vierde potje begint. De korte speelduur maakt het voor kinderen ook extra geschikt. Hun concentratie wordt er niet mee op de proef gesteld, maar ondertussen traint het spel hun reactievermogen en geheugen. Kinderen zullen veel plezier aan beleven en voor hen is het zeker een leuk spel. Maar ook vaders die een appeltje te schillen hebben met de mollen uit hun verleden zullen graag aanschuiven.Uitgever: Hasbro
Speelduur: 10 min.
Auteur: -
Spelers: 1-4
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Prijs: € 24,95

 

. : B A N N E R S : .