Monopoly Cars

Door Jan Geerling

Vorig jaar kwam Pixar tekenfilms met een tweede Cars film. Een succesvolle franchise hoort natuurlijk ook wat videogames, glossy tijdschriften en een bordspelletje voort te brengen. Vandaar dat we nu Monopoly Cars kunnen spelen. Het traditionele vierkante bord is nu een rond bord geworden, en er loopt een heus circuit langs.

Geen schoonheidswedstrijd meer
Monopoly hoeven we niet echt meer uit te leggen. Koop straten, bouw huizen en hotels, beland soms in de gevangenis en probeer je tegenspelers failliet te spelen. Alle financiële en vastgoed thema’s hebben een Cars tintje gekregen. De straten zijn nu auto’s uit Cars geworden. Verder zijn de kanskaartjes ook naar een Cars-thema aangepast. Geen tweede prijs in een schoonheidswedstrijd meer dus.

Dobbelen?
In plaats van dobbelen, laat je nu een autootje over het circuit scheuren. Op het circuit staan allemaal nummers. Het nummer waar de auto op eindigt als hij is uitgerold is het aantal ogen dat je hebt gegooid. Het spel ziet er uiterst kleurrijk uit, en de moeilijkheidsgraad is gezien de jongere doelgroep natuurlijk ook flink naar beneden bijgesteld. Eigenlijk is dit een soort Monopoly junior. Wel is de hulp van een volwassene nodige, want voor een kind van 5 staat er soms wel veel tekst op een kanskaartje.

Conclusie
Veel meer valt er niet te zeggen over monopoly Cars. Dit spel is echt alleen aan te raden als je kinderen tussen de 6 en 10 jaar hebt. Ik denk dat kinderen ouder dan 10 jaar liever het echte monopoly spelen. Het daadwerkelijk failliet gaan is nog best moeilijk en duurt aardig lang. Hierdoor wordt het spel als eenmaal alle straten zijn verkocht best eentonig en zal het de volwassen speler weinig bekoren. Kinderen zullen de kleurigheid en het thema wel kunnen waarderen.Uitgever: Hasbro
Speelduur: -
Auteur: -
Spelers: 2-4
Leeftijd: 5+
Prijs: €34,95

 

. : B A N N E R S : .