National Geographic Wildlife Memory

Door Astrid Pater


Wat memory voor spel is weet iedereen wel. Er worden allemaal kaartjes omgedraaid, met de rug naar je toe, en dan is het zoeken naar twee dezelfde kaartjes. Wie de meeste paren weet te vinden wint het spel. Eigenlijk is het spel eenvoudig te winnen, het is gewoon een kwestie van onthouden wat er op de al eerder omgedraaide kaartjes stond en daarnaast natuurlijk niet vergeten waar die kaartjes ook al weer lagen.

Varianten
Ravensburger heeft tal van Memory-spellen in het assortiment en dit jaar zijn er weer een aantal bijgekomen waaronder de ‘National Geographic: Wildlife’-variant. Een prachtige memory-variant met de mooiste foto’s van dieren uit de natuur. En dan hebben we het niet over de honden, katten en konijnen die we vaak tegenkomen, maar over olifanten, apen, leeuwen en meer van dat soort.

Extra Informatie
National Geographic-memory is ook leuk voor de National Geographic-liefhebber. Want in het bijgevoegde boekje staat een omschrijving van de foto en door welke fotograaf deze genomen is. Vooral het tweede is een interessante toevoeging. Wie van National Geographic en fotografie houdt zal met deze memory-variant helemaal uit de voeten kunnen. Er zitten een aantal prachtige plaatjes tussen.

Conclusie
Memory blijft memory, wat je uiteindelijk ook voor afbeeldingen kiest. Het spel wordt er in principe niet heel anders van. Echter kan ik mij van vroeger nog herinneren dat uit alle memory-spellen die we thuis hadden liggen (dat waren er 4 of 5) ik altijd voor een bepaalde doos ging: die met het zeepaardje. Het zeepaardje moest en zou ik altijd te pakken krijgen. En dat is eigenlijk ook waar de extra van National Geographic-memory ligt. De foto’s zijn zo mooi, dat je al gauw favoriete paren krijgt (en dat geldt niet alleen voor kinderen!).Uitgever: Hasbro
Speelduur: 20 min.
Auteur: -
Spelers: 2-8
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Prijs: € 19,95

 

. : B A N N E R S : .