Nijntje aan Zee

Door Astrid Pater

Dat het voor jonge kinderen soms lastig is om spellen te verzinnen weet iedereen. Het moet te simpel zijn, maar belangrijker nog zeker niet te moeilijk. Nijntje aan Zee is zo’n simpel spelletje waar met een beetje creativiteit zelfs nog meer lol mee beleefd kan worden dan met de basisversie van het spel zelf.

Schelpjes zoeken
De drie Nijntje-zandvormpjes worden op een rij gelegd. Boven elk Nijntje worden acht houten schelpjes (stipjes) gelegd. Dan wordt er met de drie dobbelstenen gegooid. Afhankelijk van de kleur van de dobbelsteen wordt er een Nijntje verplaatst die dan een schelpje opslokt. Stel er wordt twee keer rood en een keer blauw gegooid, dan slokt het rode Nijntje twee schelpjes op en het blauwe Nijntje één. Wanneer de drie dobbelstenen dezelfde kleur hebben, gaat dat Nijntje drie vooruit en mag de speler nog een keer.

Schelpjes houden
Wanneer een speler bij een worp het laatste schelpje pakt, mag hij deze houden. De zeven overgebleven schelpjes worden weer neergelegd zoals bij aanvang van het spel. Het Nijntje kan dan weer opnieuw schelpjes zoeken. Wie het lukt als eerste vier schelpjes te verzamelen wint het spel. Je kunt ook spelen met de regels. Zo krijgt ieder een eigen Nijntje en wint het Nijntje dat als eerste de acht schelpjes heeft gewonnen. Ook kun je afspreken om in plaats van vier meerdere schelpjes te verzamelen om te winnen.

Conclusie
Nijntje aan Zee is uiterst geschikt om mee te nemen op vakantie, en in het bijzonder als je met de kids naar het strand gaat. Niet dat ze aan hun emmertje en schepje geen lol beleven, maar met Nijntje aan Zee kun je ze eens wat extra afleiding bezorgen. Niet alleen doordat de zandvormpjes echt te gebruiken zijn als zandvormpje, maar je kunt ze ook echte schelpjes laten zoeken en dan die gaan gebruiken in plaats van de houten schelpjes die bij het spel zitten. Nijntje aan Zee is een leuk spel voor de kids waar ze alleen, maar ook met meerdere kinderen veel plezier van zullen hebben.Uitgever: Hasbro
Speelduur: 15-20 min.
Auteur: Heinz Meister
Spelers: 1-4
Leeftijd: vanaf 3-6 jaar
Prijs: -

 

. : B A N N E R S : .