Pete's Pike

Door Astrid PaterBergbeklimmer Pete heeft hulp van zijn geiten nodig om de top van de berg veilig te bereiken. Aan jouw om hem te helpen door de geiten op de juiste plaatsen op het speelbord te zetten.

Geiten positioneren
Door zowel Pete als de geiten slim te verplaatsen kun je altijd met Pete de top van de berg bereiken (ofwel het midden van het speelbord). Op de puzzelkaarten staat de uitgangspositie van Pete en de geiten aangegeven. Zet ze klaar en puzzelen maar. Het verplaatsen van Pete en de geiten is aan een aantal regels verbonden. Ze mogen alleen naar boven, beneden of zijwaarts worden geplaatst. En alleen naar een speelfiguur in dezelfde rij of kolom. Ze mogen alleen stoppen direct voor de figuur waar ze naar toe gaan (ze moeten dus aansluiten).

Conclusie
Het ideale van de Thinkfun-puzzels is de opbouw. Je leert het spelprincipe door eenvoudige puzzels onder de knie te krijgen. Langzaam groei je door naar de pittigere opgaven. En er zitten echte breinbrekers tussen die je niet in een paar minuutjes oplost. Pete's Pike is een aanwinst in de serie.
Uitgever: Ravensburger / ThinkFun
Speelduur: -
Auteur: -
Spelers: 1
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Prijs: € 19,95

 

. : B A N N E R S : .