Play Doh Piepers in de puree spel

Door Astrid Pater

Je kunt ons koken, je kunt ons bakken, je kunt ons poffen, je kunt ons prakken, maar het kan ook anders.....deze jingle kun je ook toepassen op het spel Piepers in de puree.

Muizenval, maar dan anders
Het spel heeft veel weg van Muizenval met als verschil dat we hier geen muizen in de val lokken, maar met Mr. en Mrs. Potatoe aan de slag gaan. En hoe! Om te beginnen maak je van de Play Doh je eigen pion. Daar begint voor jonge kinderen de lol van het spel al. Om de pion te maken is een mal aan het spel toegevoegd. Daarnaast kom je bij het opzetten van het speelbord er al snel achter dat deze aardappels letterlijk in de puree zitten.

Draaien, hakken, snijden en knippen
Om de beurt draaien de spelers aan de draaischijf en zetten hun aardappelpionnen vooruit. Wie het symbool voor de aardappelfabriek draait (een groen hoopje) mag een aardappel die op een fabrieksvakje staat vernietigen. De speler mag ook besluiten de aardappel heel te laten. Maar er is geen speler die deze kans onbenut laat, tenzij het om je eigen aardappel gaat natuurlijk!

Conclusie
Piepers in de puree is een vermakelijk spelletje. Zeer geschikt voor jonge kinderen, want het is niets meer en minder dan je aardappelpion verplaatsen of tot moes slaan. Kinderlijk eenvoudig dus. Alleen is de eerste paar keer de hulp van iemand nodig om het spel in elkaar te zetten. Absoluut een rondje waard dit spel. En heb je er genoeg van, dan heb je altijd de play doh zelf nog!Uitgever: Hasbro
Speelduur: 20 min.
Auteur: -
Spelers: 2-4
Leeftijd: 5+
Prijs: €29,95

 

. : B A N N E R S : .