Pingvinas

Door Astrid Pater

Het is koud en de pinguïns zijn hongerig. Ze springen van ijsschots tot ijsschots om maar visjes te verzamelen die de honger moeten zien te stillen. Maar o wee, eenmaal op een ijsschots gesprongen zinkt deze naar de bodem van de oceaan. Het is dus pakken wat je pakken kan en survival of the fittest.

Visjes verzamelen
In Pingvinas is het de bedoeling zo veel mogelijk visjes te verzamelen. Op houten speeltegels staan één, twee of drie visjes afgebeeld. Door met één van je pinguïns (het aantal pinguïns wordt aangepast aan het aantal spelers) op een tegel te springen, bemachtig je de visjes. Zodra je naar een andere tegel springt, haal je de tegel waar je op stond uit het spel en zijn de visjes verzameld.

Wak
Er ontstaat nu een wak in het water. Over een wak kan niet gesprongen worden, en het kan dus voorkomen dat een pinguïn of een tegel alleen komt te liggen. Deze worden dan uit het spel gehaald; de tegel waar je pinguïn op staat, mag je overigens ook houden. Een pinguïn kan zover springen als een rij ijsschotsen lang is. Maar er kan niet over een wak of een andere pinguïn gesprongen worden.

Conclusie
Pingvinas ziet er niet alleen leuk uit maar is een zeer eenvoudig spel en heel erg de moeite waard om te spelen. Het interessante van het spel is eigenlijk het tactische element. Wie een beetje handigheid in het spel krijgt kan andere pinguïns buitenspel zetten door de ijsschotsen er omheen weg te snaaien. Pingvinas betekent visjes verzamelen en je medepinguïn te slim af zijn. Het spel is in zeer beperkte oplage verschenen, dus surf snel naar de site van Bambus Spielverlag (Duits) om te kijken of het nog te bestellen is.Foto: (c) Reich der Spiele

Uitgever: Bambus Spiele
Speelduur: 20 min.
Auteur: -
Spelers: 2-4
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Prijs: € 25,- (beperkte oplage)

 

. : B A N N E R S : .