Het Grote Pluk van de Petteflet Bordspel

Door Jan Geerling

Wie kent het boek van Annie M.G. Schmidt "Pluk van de Petteflet" niet? Welke ouder heeft zijn kinderen niet verteld over de avonturen van Pluk en al zijn vriendjes? Eindelijk is het zover. Nu kun je de avonturen van Pluk zelf beleven in 'Het Grote Pluk van de Petteflet spel'. In de rode kraanwagen ga je op weg om als eerste de finish te halen.

Hiep Hiep Hoera!!!
Er is er een jarig hoera hoera, dat kun je wel zien dat is Pluk. Pluk is jarig en heeft een verjaardagsfeestje. De bedoeling van het spel is om vanaf de flat als eerste bij zijn feestje aan te komen. Er is echter wel een maar. Je moet bij het verjaardagsfeestje aankomen in bezit van duif Dollie.
Dollie kun je tijdens het spel op twee manieren krijgen. Door op een valkje terecht te komen met de afbeelding van Dollie. Of door op een vakje terecht te komen van een medespeler. Als deze in het bezit van Dollie is, moet hij deze aan de ander geven.

Onderweg
Wanneer Pluk vanaf zijn flat op weg gaat naar het verjaardagsfeestje komt hij een hoop bekenden tegen. Zo helpt hij de Stampertjes met hun autopech, helpt de heen- en weerwolf hem een eindje op weg (of juist weer niet) en bevrijdt Pluk de krullevaar die gevangen is genomen.
Natuurlijk komt Pluk nog veel meer vriendjes tegen onderweg. Ze helpen hem dus verder op weg, of houden hem een tijdje bezig. Op deze manier maakt elke Pluk (er kunnen vier Plukken aan het spel meedoen) een kans om als eerste aan te komen bij zijn verjaardagsfeestje. De roze vakjes in het spel zorgen er voor dat het allemaal wat sneller gaat. Want als je op een roze vakje staat, mag je nog een keer gooien.

Conclusie
Het spel is hartstikke leuk om te spelen. Het duurt niet te lang waardoor het niet gaat vervelen en kinderen het wel drie keer achter elkaar willen spelen. De regels van het spel zijn goed te volgen, en de handelingen makkelijk te begrijpen. Een leuk alternatief voor ganzenbord. En leuk om te spelen na het vertellen van het verhaal "Pluk van de Petteflet".Uitgever: Jumbo
Speelduur: 30 min.
Auteur: -
Spelers: 2-4
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Prijs: € 12,50

 

. : B A N N E R S : .