Prik-Pret

Door Astrid Pater

In een speelraam zitten allemaal blokjes met afbeeldingen van rare beestjes gedrukt. Onder aan het raam zitten twee draaischijven waaraan beide spelers moeten draaien. Twee plaatjes van beestjes komen tevoorschijn. Nu moeten de spelers snel de bijbehorende figuurtjes in het speelraam zoeken en deze er zo snel mogelijk uitprik, prik, prikken.

Draaien, zoeken en prikken
Van elk beestje zitten er twee in het speelraam verstopt. Nadat er aan de schijf gedraaid is verschijnen er meestal twee verschillende afbeeldingen van die beestjes. Elke beurt worden er in principe dus vier blokjes uit het raam gedrukt. Omdat er elke beurt beestjes verdwijnen, kan het voorkomen dat er nog maar twee blokjes worden uitgeprikt. De speler die uiteindelijk de minste blokjes aan zijn/haar kant heeft liggen wint het spel.

Veel plezier
Prik-pret is eenvoudig en is geschikt voor twee spelers waardoor kinderen niet altijd afhankelijk zijn van het hele gezin. Het is een soort zoekplaatje en dat wordt leuk gevonden. Er moet snel gereageerd worden op de gedraaide plaatjes. En oh jee als het verkeerde plaatje eruit gedrukt wordt.

Conclusie
Prik-pret is een ontzettend leuk spelletje voor twee personen. Er is echter wel een nadeel, de kartonnetjes vallen vrij gemakkelijk uit de plastic omhulsels. Dat is soms wel even vervelend, maar gelukkig kan dat de lol niet drukken. Het is dus echt prik-pret.Uitgever: Hasbro
Speelduur: 20 min.
Auteur: -
Spelers: 2
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Prijs: -

 

. : B A N N E R S : .