Raad eens, Robby!

Door Astrid Pater

Het dolfinarium in Harderwijk is bij de meeste kinderen wel bekend. In het dolfinarium zien we niet alleen dolfijnen trucjes uithalen, maar zeehonden kunnen er ook wat van. Die jongleren een eind weg met ballen op neus en staart. In Raad eens, Robby! doen de zeehonden dit ook. Alleen nu moet je als speler goed onthouden welke ballen bij welke zeehond horen. Ben je hier een beetje handig in, dan kun je zo naar de zandbak aan de andere kant van het speelbord bewegen.

Ballen omwisselen
Elke speler krijgt een zeehond met op de neus en staart een gekleurde bal. De ballen worden willekeurig over de zeehonden verdeeld. Het is de bedoeling goed te onthouden welke ballen bij welke zeehond horen, want zo nu en dan worden ze verwisseld en moet je als speler raden welke ballen er zijn gewisseld. Wie er een bal goed raadt, mag één veld vooruit. Wie beide ballen goed raadt, mag zelfs twee velden vooruit. De speler die als eerste de zandbank aan de andere kant van het speelbord bereikt, mag zich winnaar van het spel noemen.

Oplettendheid
Raad eens, Robby! verwacht een gezonde dosis oplettendheid van de spelers. Je moet namelijk wel in de gaten houden waar de ballen zijn om zo ook te kunnen ontdekken welke zijn verplaatst. Wat bij kinderen vooral lijkt aan te spreken is het omwisselen van de balletjes. Sommige kinderen zijn zelfs zo sluw dat ze twee ballen op dezelfde zeehond omdraaien. En het is altijd spannend of de speler die moet raden welke ballen zijn omgewisseld dit ook daadwerkelijk raadt.

Conclusie
Raad eens, Robby! is een zeer geslaagd spel. De houten zeehonden zien er mooi uit en maken het spel voor aanvang al wat leuker om mee te beginnen. Zo zie je maar weer eens wat de uitvoering van een spel al kan betekenen voordat er überhaupt ook maar één bal is omgewisseld. Een ander voordeel van Raad eens, Robby! is dat het niet al te lang duurt voor een speler aan de overkant is. Dan kan er gauw weer overnieuw worden begonnen met een volgende ronde. Raad eens, Robby! is een leuk en kleurrijk spel.Uitgever: Ravenburger
Speelduur: 25 min.
Auteur: -
Spelers: 2-6
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Prijs: -

 

. : B A N N E R S : .