Ridderspel - LEGO

Door Astrid PaterDe wat ouderen onder ons zullen zich deze slogan vast nog kunnen herinneren: Van Lego kun je alles maken”. Vele kinderen hebben ondervonden dat je met Lego inderdaad een hoop kanten op kunt. Hoewel Lego het een tijdje moeilijk heeft gehad zijn er ook nog positieve ontwikkelingen. Zo is er een Lego PC-game dat enorm goed gescoord heeft. En nu is er ook een Lego Ridderspel.

De Zwarte Ridder
Kruip in de huid van één van de vier dappere ridders Danju, Jayko, Rascus of Santis en versla de Zwarte Ridder Vladek. Vladek heeft namelijk de macht in het koninkrijk Morcia overgenomen. Dat laten de andere ridders natuurlijk niet op zich zitten. Wie het lukt om in een (dobbel-)duel Vladek te verslaan, redt niet alleen het koninkrijk, maar wint ook het spel.

Bewapenen
Voordat je het op kunt nemen tegen ridder Vladek moet je jouw eigen ridder bewapenen met een helm, schild en zwaard. Daarvoor moet je eerst een heel rondje over het speelbord maken. Zolang heeft de smid ervoor nodig om jouw bewapening te maken. Ben je eenmaal bewapend dan kun je op weg naar de burcht. Onderweg kun je vertraging oplopen door de draak tegen het lijf te lopen. Met een schietschijf probeer je op de schietbaan de draak te verwonden. Probeer je schietschijf in het veld met de nummers 1, 2 of 3 te laten eindigen. Je hebt de draak dan verwond en mag 1, 2 of 3 velden extra vooruit. Kom je op een negatief veld uit dan moet je dat aantal velden terug. Soms kan de schietschijf ook de baan uitvliegen en moet je zelfs een beurt overslaan.

Ontwapenen die Vladek
In een dobbelduel probeer je Vladek te ontwapenen. Een medespeler kruipt in de huid van Vladek en gooit met twee dobbelstenen. Vervolgens gooit ook de aanvallende ridder met twee dobbelstenen. De ridder met het laagste gegooide aantal ogen verliest een deel van zijn bewapening. Van de goede ridder komt dit weer in de smederij te liggen. Heeft de goede ridder zijn gehele uitrusting verloren voordat Vladek alles kwijt is, dan moet deze ridder het kasteel verlaten en terug naar de smederij om alles weer op te halen en kan pas daarna weer een poging wagen Vladek aan te pakken. Alle wapens die Vladek verliest krijgt hij niet meer terug. Vladek kan dus alleen maar zwakker worden. Het kan dus voordelig zijn om pas als tweede ridder Vladek aan te vallen.

Conclusie
Ridderspel – LEGO is een ontzettend leuk spel voor jonge kinderen en in het bijzonder de jongens. Het spel is zeer eenvoudig en snel geleerd. Maar dat is eigenlijk niet de charme van het spel. Dat zijn de echte legopoppetjes die zijn toegevoegd.Wees dus niet verrast als het spel binnen de kortste keren niet meer compleet is. Voordat de paniek uitbreekt, kan ik u aanraden eerst eens in de Legodoos te kijken. De kans is groot dat daar de missende legomannetjes zijn gebleven. Ridderspel – LEGO is een leuk spel, maar ik verwacht dat er meer met de legopoppetjes gespeeld wordt dan met het spel zelf.Uitgever: Ravensburger
Speelduur: 20-30 min.
Auteur: Wolfgang Riedesser
Spelers: 2-4
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Prijs: € 19,95

 

. : B A N N E R S : .