River Crossing

Door Astrid PaterVan het merk Thinkfun brengt Smart River Crossing uit. River Crossing moedigt op een leuke speelse manier het logisch denken aan. Je bent een mannetje dat door de jungles struint en zo nu en dan een rivier moet oversteken. Gelukkig liggen er altijd wel een paar planken klaar, want je mag niet in het water vallen omdat het daar krioelt van krokodillen, slangen en piranha’s.

Klaar voor de start
River Crossing bestaat uit een speelbord op reisformaat en veertig opdrachtkaarten waarvan de moeilijkheidsgraad oploopt. De opdrachtkaart laat zien waar er boomstronken in het water liggen en de planken die gebruikt kunnen worden om van de ene kant van de rivier naar de andere kant te komen. De opdrachtkaart geeft dus de startopstelling weer waarmee je al puzzelend de overkant moet zien te bereiken.

Plankje hier, plankje daar
De planken om de overkant te bereiken bestaan uit drie formaten: klein, middel en lang. Tussen de boomstronken zit ruimte waar één van de drie formaten plank precies tussen past. Met je mannetje kun je de planken optillen en verplaatsen (er zitten magneetjes in waarmee de plank aan het mannetje kan kleven). Je kunt de planken alleen daar kwijt waar deze precies tussen past. En dan is het puzzelen geblazen om je mannetje veilig naar de overkant te brengen. Je mag echter niet springen met de planken om de overkant te bereiken.

Conclusie
River Crossing is weer een leuk puzzelspel uit de Smart collectie. Het begint eenvoudig en wordt daarna steeds pittiger. En wie door de bomen het bos niet meer kan zien, kan de oplossingen in het bijgeleverde boekje opzoeken. Je hoeft dus nooit gefrustreerd te raken als het even niet lukt. Wie zijn kinderen op een leuke manier aan het puzzelen wil zetten, kan met een gerust hart River Crossing in huis halen. Het spel is niet voor niets genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2004.
Uitgever: Smart
Speelduur: -
Auteur: Andrea Gilbert
Spelers: 1
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Prijs: € 19,95

 

. : B A N N E R S : .