Rumba Rups

Door Astrid Pater


Wie kent deze reclame nog: "Ik wiebel door jouw gegiebel"? Ja ja, Rumba Rups is in een nieuw jasje gestoken. Geen gewiebel door gegiebel meer. Het rupsje swingt nu helemaal uit zichzelf de pan uit.

Het bekende recept
De veranderdingen die Rumba Rups heeft doorgemaakt zijn verder niet heel spannend. Een druk op de knop en een vrolijk muziekje begint te spelen waarop het beestje zijn heupjes eens flink heen-en-weer beweegt. Het spelconcept is hetzelfde gebleven, met een pincet leg je balletjes in de handen van de bewegende rups.   

Wees creatief
Het leuke van Rumba Rups is dat je ‘gewoon’ de drie varianten kunt spelen die op de doos staan (balletjes van onder naar boven in de handen leggen, van boven naar onder, of door elkaar), maar dat je ook je eigen varianten kunt verzinnen. Eerst van onder naar boven in de handen leggen, daarna de balletjes van boven naar onder er weer afhalen en dat drie keer. Laat je fantasie er maar op los.

Conclusie
Rumba Rups is een swingend spelletje met een alleraardigst muziekje dat je aan de efteling doet denken (ik zie mogelijkheden voor een nieuwe attractie!). Een potje Rumba Rups duurt niet al te lang, waardoor je het vaker achter elkaar kunt spelen. Het is zeer toegankelijk voor kinderen, want iedereen kan het. Uitgever: Hasbro
Speelduur: 10 min.
Auteur: -
Spelers: 2-4
Leeftijd: vanaf 5 jaar
Prijs: € 24,95

 

. : B A N N E R S : .