Rupsje Nooitgenoeg: het bordspel

Door Astrid Pater

Eric Carle is de geestelijk vader van Rupsje Nooitgenoeg. Het Rupsje dat maar bleef eten en eten totdat het zich uiteindelijk ontpopte in een prachtige vlinder. Nu is daar voor het eerst een bordspel van verschenen.

Eten
In het Rupsje Nooitgenoeg-bordspel draait het vooral om eten: gevarieerd eten welteverstaan. Het rupsje heeft nou eenmaal voeding nodig om de transformatie van rups tot vlinder te doorstaan. Op het speelbord bevinden zich een aantal plekken waar je voedsel kunt vergaren. Hier kom je door aan het rad te draaien. Het rad geeft aan hoeveel plaatsen je mag verzetten of dat je een beurt moet overslaan. Eenmaal op een eetvakje draai je ook aan het rad. Het aantal ogen bepaalt dan hoeveel stukjes eten je krijgt. Je blijft net zolang op het eetvakje staan totdat je alle soorten voedsel die op dat vakje worden aangegeven hebt opgeschrokt.

Slapen
Naast gevarieerd eten heeft het rupsje ook een goede nachtrust nodig. Na alle eetvakjes kom je op het 'slaapvakje'. Hier moet je aan het rad draaien totdat je de maan gedraaid hebt. En dat kan nog wel eens een tijdje duren als je pech hebt. Na dit vak is het een kwestie van de eindsprint tot het vlinderdom. Wie als eerste op het vlindervakje terechtkomt, wint het spel.

Conclusie 
Het Rupsje Nooitgenoeg-bordspel is echt een heel simpel spel. Er komt totaal geen strategie bij kijken. Het spel is niet voor niets bedoeld voor kinderen vanaf drie jaar. En dat is ook echt de doelgroep. Die vinden het ongetwijfeld een prachtig spel om te spelen en als ouder is het toch ook wel een beetje nostalgie. Rupsje Nooitgenoeg is een toegankelijk spel voor de kleintjes en daarnaast ook nog eens mooi uitgevoerd. Een dikke plus!Uitgever: University Games
Speelduur: 20 min.
Auteur: -
Spelers: 2-4
Leeftijd: 3+
Prijs: -

 

. : B A N N E R S : .