Rush Hour

Door Astrid PaterHet is spitsuur en het verkeer staat helemaal vast. Probeer met je rode auto de uitgang te bereiken door de auto’s voor- en achteruit te verschuiven. Met een beetje puzzelen is de kans groot dat je dit lukt, en kan je rode autootje gewoon na een drukke dag op het werk naar huis.

Auto's en Vrachtwagens
Het idee achter Rush Hour is dus het ontsnappen aan de file en met je rode auto naar de uitgang van het speelbord te rijden. Aan de hand van opdrachtkaarten zie je wat de verkeerssituatie is. Op het speelbord stel je deze verkeerssituatie op door de auto’s en vrachtwagens op de juiste plek te zetten. En dan is het een kwestie van schuiven. De wagens kunnen alleen voor- en achteruit geschoven worden. Je mag ze dus niet optillen of op een andere manier verplaatsen.

Moeilijkheidsgraad
Voor de 40 Rush Hour opdrachtkaarten geldt dat de eerste opdrachten vrij eenvoudig zijn. Naarmate je meer opdrachten hebt vervuld, wordt het spel moeilijker en is het dus lastiger de rode auto naar de uitgang te rijden. Het aantal auto’s op het speelbord neemt toe, en daardoor is er minder bewegingsruimte om ze te verschuiven. Gelukkig staan de oplossingen achter op de opdrachtkaart. Dus wie echt niet zelf tot de oplossing kan komen; er is in ieder geval nog een soort spiekbriefje. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe de auto’s verschoven dienen te worden.

Conclusie
Rush Hour is een eenvoudig bedacht puzzelspel dat je in je uppie kunt doen. Een spel dat je alleen kan doen is wel eens leuk voor de verandering, want er zijn niet altijd mensen om handen om een bordspel mee te spelen. Het geniale van het spel is de eenvoud en vernuft waarmee alle verkeerssituaties toch een oplossing hebben. Rush Hour is een puzzelspel waarmee je de nodige uurtjes zoet zult zijn.
Uitgever: Smart
Speelduur: -
Auteur: Nob Yoshigahara
Spelers: 1
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Prijs: € 19,95

 

. : B A N N E R S : .