Sea Life

Door Astrid Pater


Jean-Michel Cousteau is de man die de wereld heeft kennis laten maken met de wondere onderwaterwereld. Met prachtige filmbeelden onthulde hij de geheimen van de oceaan. In Sea Life kruip je in de huid van een duiker om nog meer te leren over het leven in de zee.

Slimste in het water
Iedere speelronde bestaat uit een vragenronde en ronde waarin je de gewonnen speelkaarten mag uitspelen. In de vragenronde staat er een bepaald zeedier centraal. Hier krijg je een filmpje van te zien en vervolgens beantwoord je twee vragen. Daarna krijg je over hetzelfde dier nog een filmpje en twee vragen. Goed opletten, want in de filmpjes zit het antwoord op de vragen besloten. Voor wie goed oplet, mogen de vragen niet al te veel problemen opleveren. Voor elke goed beantwoorde vraag krijg je een speelkaart. De speler die als eerste het eindpunt bereikt wint het spel.

Uitspelen speelkaarten
Na de vragenronde ga je de gewonnen speelkaarten uitspelen. De speler die het verst van het eindpunt verwijderd is, mag als eerste zijn kaarten uitspelen. Door combinaties van zeedierkaarten te spelen, kun je verder zwemmen. Om een juiste combinatie dieren te krijgen, mag je als je aan de beurt bent kaarten ruilen met je tegenspelers. Aan het einde van je beurt mag je niet meer dan 5 kaarten in de hand hebben. En natuurlijk ontbreken de pestkaarten ook niet aan het spel.

Pestkaarten
Er zijn drie pestkaarten; duikbril, lege zuurstofvles en zwemvliezen. Wie de duikbrilkaart speelt, trekt blind een kaart uit de hand van een andere speler. Met een lege zuurstofvles kun je een andere speler een beurt over laten slaan. Handig om de voorste speler een beetje vaart te laten minderen. Met de zwemvliezen kun je de beide andere pestkaarten blokkeren.

Duikmoment
Soms verschijnt er plots een duikmoment op de DVD. Dit gaat altijd over een bepaald duikgebied op het speelbord. De spelers die zich in dat gebied bevinden worden hierdoor positief of negatief beïnvloed. Als dit gebeurt, moet je gewoon de instructies op het scherm van de tv volgen.

Conclusie
Sea Life is een leuk educatief spel voor jongere spelers. Nadeel van het spel is dat de filmpjes en de tijd om vragen te beantwoorden nogal wat traag verloopt. Hierdoor kunnen jonge spelers wat ongedurig worden. Toch is het genieten van de filmbeelden.Uitgever: Identity Games
Speelduur: 60 min.
Auteur: Arthur Tebbe
Spelers: 2-4
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Prijs: € 39,95

 

. : B A N N E R S : .