Show it

Door Astrid Pater


Met de feestdagen in het vooruitzicht zijn we met de familie vaak in voor een spelletje. Maar ja, dan ben je soms gebonden aan een maximum aantal spelers van 4 of 6. Daarom zijn partygames uitgevonden. Spellen die je in teams tegen elkaar speelt en nog belangrijker waarbij veel gelachen wordt.

Woorden uitbeelden
Show it is zo'n partygame. Het is de bedoeling dat je binnen een bepaalde tijd 4 woorden uitbeeldt. De woorden zijn in twee groepen ingedeeld: makkelijk en moeilijk. Het spel is daardoor geschikt voor jongere familieleden waarvan de woordenschat nog ietwat beperkt is. En de moeilijke woorden kunnen voor de oudere familieleden een enorme uitdaging zijn. Er woorden 4 kaartjes met woorden in de houder gezet. De timer wordt aangezet en begin maar met uitbeelden. Je begint met het meest linkse woord. Als het woord niet snel genoeg wordt geraden verdwijnt het. Ga dan snel naar het volgende woord. Als het woord wel wordt geraden is het zaak het kaartje snel uit de houder te halen voor deze wordt opgeslokt.

Win de beker
Om het spel nog een extra dimensie te geven (vooral voor de fanatiekelingen onder ons) kun je een beker winnen. Deze beker verdien je doordat jouw team alle vier de woorden heeft geraden en als hier minstens twee moeilijke woorden bij zaten. Uiteraard kunnen hier onderling andere afspraken over gemaakt worden. Maar ja, eigenlijk verdient alleen het beste team een beker. En dat weet je alleen door punten te tellen. Makkelijke woorden zijn 1 punt waard en moeilijke woorden twee punten. Het team met de meeste punten wint.

Conclusie
Show it werkt goed op de lachspieren van de teamleden en is goed voor de creativiteit van de uitbeelder. Mocht je als uitbeelder denken dat je een makkelijk woord hebt om uit te beelden, wacht dan maar op de reactie van je team. Zij kunnen soms hele andere associaties hebben bij hetgeen jij uitbeeldt. Hilariteit alom. Het spel is zo ontzettend leuk, omdat iedereen van jong tot oud mee kan doen!Uitgever: Hasbro
Speelduur: -
Auteur: -
Spelers: 4+
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Prijs: € 29,95

 

. : B A N N E R S : .