Simon Reiseditie

Door Astrid Pater

"Ik ga op reis en ik neem mee…..SIMON!". Simon is nu uitgebracht in een reiseditie zodat de kinderen zonder al te veel gedoe de reis naar de camping in het verre Frankrijk doorkomen. Maar of de ouders daar echt zo blij mee zijn…..

Geheugenspelletje
Simon is een geheugenspelletje van het type "Ik ga op reis en ik neem mee". Alleen nu noem je geen voorwerpen, maar lichten er knopjes op. Deze moet je in dezelfde volgorde ook weer indrukken, en elke beurt wordt er aan de reeks oplichtende knopjes eentje toegevoegd. De speler gaat net zo lang door totdat hij een fout maakt in de reeks. En dan kun je weer van voor af aan beginnen.

In je eentje
Simon is heel makkelijk in je eentje te spelen. Maar een spelletje dat je alleen in je eentje kunt spelen is natuurlijk ook niet leuk. Er zijn daarom drie verschillende speelmogelijkheden. De eerste speel je dus in je eentje (kan natuurlijk ook met zijn tweeën om elkaar te versterken). Een andere mogelijkheid is om zelf de reeks steeds een langer te maken. Om de beurten volg je de serie knopjes en voegt de speler die aan de beurt is er eentje aan toe. Tenslotte is er de afvalrace. Nu bepaalt de computer weer de reeks en mogen de spelers om de beurt de serie indrukken. Wie als eerste een fout maakt, valt af. Het spel begint dan weer van voor af aan, alleen dan met een speler minder.

Geluid
De knopjes lichten niet alleen op, maar maken daarnaast ook een eigen geluidje. En dit is net het probleem van het spel. Niet dat de spelers het een groot probleem zullen vinden, maar wellicht de bestuurder van de auto wel. Kans bestaat dat hij helemaal gek wordt van het gebiep biep biep op de achterbank. En dan zijn we weer terug bij af, jengelende kinderen omdat ze niks te doen hebben, en chagrijnige ouders.

Conclusie
Simon is in beginsel een hartstikke leuk geheugenspel. Als speler moet je je goed concentreren om de serie goed te onthouden. En dat is niet altijd even gemakkelijk. Het grootste nadeel van het spel is het geluid. Niet iedereen is bestand tegen een langdurig biep biep biep. Desalniettemin is Simon zeer geschikt om mee te nemen op vakantie. Vergeet alleen niet de batterijenoplader.Uitgever: Hasbro
Speelduur: 5 min.
Auteur: -
Spelers: 1-4
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Prijs: € 14,95

 

. : B A N N E R S : .