SKy Runner

Door Astrid Pater
Je trekt je klimuitrusting aan en gaat de deur uit. Na een tijdje lopen kom je daar de grote (of hoge) uitdaging tegen. Een wolkenkrabber die meters hoog is. Jij gaat zo'n groot gebouw niet uit de weg en begint met de klim omhoog. Al gauw ontdek je dat je niet de enige bent die hier zijn weg naar de top zoekt.

Zo snel mogelijk omhoog
In SkyRunner is het de bedoeling om als eerste op het dak van de wolkenkrabber te belanden. Eerder dan al je tegenspelers. Dat doe je door slim je klimkaarten te spelen, goed te bieden en af en toe je tegenspelers te saboteren.

Bieden
Iedere speler krijgt aan het begin van het spel een aantal kaarten, 8 cijferkaarten (met de cijfers 1 tot en met 8), een boevenkaart, twee klimkaarten en een uitrustingskaart. De uitrustingskaart heb je nodig om over de twee richels van het gebouw te klimmen en uiteindelijk op het dak te belanden.
Elke beurt wordt er van de afneemstapel een kaart omgedraaid. Iedere speler biedt blind op deze kaart met een cijferkaart. Je bent in principe niet verplicht om te bieden, tenzij er een uitglij-kaart wordt omgedraaid, dan moet iedereen wel bieden. Niet bieden houdt in dat je bijvoorbeeld een boevenkaart of een klimkaart neerlegt. Dan maak je weliswaar geen kans op de omgedraaide kaart, maar kun je wel een stapje omhoog, of een kaart van een andere speler ontvreemden.

Saboteren
Er zijn verschillende mogelijkheden om elkaar te saboteren. Wordt er een boevenkaart gespeeld door een van de spelers, dan raken alle spelers die een klimkaart hebben neergelegd deze kwijt aan de speler. Worden er in dezelfde beurt meerdere boevenkaarten gespeeld, dan gebeurt er niets.
Er is ook een kaart waarmee je een van je tegenspelers van hun uitrusting kunt beroven. Hebben ze dan geen uitrusting meer, dan kunnen ze niet langer over richels klimmen en moeten wachten tot ze kunnen bieden op een nieuwe uitrustingskaart.
Tenslotte heb je een sabotagekaart. Hiermee kun je een tegenspeler drie plaatsen naar beneden laten vallen. Heel handig als er iemand voorstaat.

Conclusie
SkyRunner is best een aardig spel. Door het met twee spelers te spelen wordt de geluksfactor groter. Aan de andere kant kun je ook weer gemakkelijker tactisch spelen. Maar het spel is leuker om te doen met meerdere spelers. Dan heeft het bieden meer potentie en wordt de spanning een beetje opgevoerd. Het spel is een leuk om een keertje te spelen, maat het zal geen Ravensburger klassieker worden.Uitgever: Ravenburger
Speelduur: 45 min.
Auteur: Joel Sevelin, Erik Karlsson & Dan Glimne
Spelers: 2-5
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Prijs: € 24,99

 

. : B A N N E R S : .