Smurf Draaimolen

Door Astrid Pater

In het Smurfendorp staat momenteel een draaimolen. De smurfen kunnen er natuurlijk geen genoeg van krijgen. Maar ja, te lang in een draaimolen zit leidt tot duizeligheid. Dat moet worden voorkomen door de smurfen naar huis te smurfen.

Smurfhuiskaarten verzamelen
Op de tafel liggen 24 smurfhuiskaartjes met het huisje naar boven gekeerd. Op tafel ligt ook de draaimolen. Op de draaimolen staat drie verschillende afbeeldingen van smurfen die je moet zien te verzamelen. De speler die aan de beurt is draait met de draaimolen en mag deze met één vinger stoppen. De smurf die onder je vinger vandaan komt moet je tussen de 24 smurfhuiskaarten zien te vinden. Je draait een smurfhuiskaart om en als de smurf op de kaart overeenkomt met de smurf die jij op de draaimolen hebt geselecteerd, mag je de kaart pakken. Anders draai je de smurfhuiskaart om en is de volgende speleren aan de beurt. Wie Gargamel omdraait, moet een beurt overslaan terwijl smurfin een vrijbrief is voor nog een beurt.

Conclusie
Smurf Draaimolen is een eenvoudige variant op het welbekende memory. Er hoeft maar één plaatje gevonden worden en dat maakt het spel een stukje simpeler dan het echte memory. Zeer geschikt voor jonge kinderen en als opstapje naar het originele memory. Het draaien met de molen (een soort tol) gaat verder ook prima. Smurf Draaimolen is dus een niet al te moeilijk geheugenspel en uitermate geschikt voor de allerjongsten.Uitgever: Ravensburger
Speelduur: 10 min.
Auteur: Heinz Meister
Spelers: 2-4
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Prijs: € 9,95

 

. : B A N N E R S : .