Sprookjesspel

Door Astrid Pater

Alle kinderen groeien dan wel in meer of mindere mate op met Disneyfilms. Waar de jongens zich stoere prinsen waren of een sterke Hercules, zoeken de meiden het wat meer in de romantische hoek. De hoek van de prinsessen. En met het sprookjesspel kunnen deze meiden zich inleven in Sneeuwwitje, Ariel, Doornroosje of Assepoester.

Naar het kasteel
Het spel is heel simpel, wie als eerste de vier verschillende kristallen heeft verzameld, kan naar de kasteeldeuren. En wie de goede deur kiest, wordt warm onthaald in het kasteel met vuurwerk en wint het spel. Maar voor het zover is moeten er opdrachten worden uitgevoerd om de kristallen te bemachtigen. En door deze opdrachten moeten de spelers zich letterlijk even in de huid van de genoemde prinsessen verplaatsen.

Bord met een geluidje
Ieder van de vier spelers begint op zijn eigen veld. Door met de dobbelsteen te gooien, verplaats je je, maar op het vlakje waar je uitkomt moet je even iets harder drukken, want soms zit er een opdracht onder. Zo moet je bijvoorbeeld Doornroosje spelen “in haar mooiste jurk”. Of je bent Sneeuwwitje “die haar haar kamt”. En soms moet je net zo mooi zingen als Ariel of als Assepoester de vloeren van het kasteel schrobben. En zo loop je dus rond op een bord met een geluidje, wat prima verhuld is in de uitvoering.

Het kasteel
Zodra je in de huid van iedere prinses een opdracht hebt uitgevoerd en dus de kristallen hebt verzameld, kun je op weg naar het kasteel. Er zijn twee plekken op het bord waardoor je naar één van de twee deuren mag. Deze plekken zijn gekenmerkt door een soort sterretjes om het vlakje. Ook als je niet precies op het vakje komt en deze enkel passeert mag je naar het grote hartje op het speelbord die de deur naar het kasteel kan zijn. Heb je de goede deur dan hoor je vuurwerk knallen en heb je gewonnen.

Conclusie
Het Sprookjesspel is een echt meidenspel en ze zullen zich ook echt uitleven in de rol van de prinsessen. Want als jonge meid heb je nog wel eens het idee dat jouw prins op het witte paard ook nog wel eens langskomt zodat je een echte prinses wordt. Ouders met dochters dus opgelet, het interactieve prinsessen Sprookjesspel zal zeker een succescadeautje worden.Uitgever: Jumbo
Speelduur: 30 min.
Auteur: -
Spelers: 2-4
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Prijs: -

 

. : B A N N E R S : .