Squad Seven

Door Jan Geerling

De lol met Squad Seven begon al op het moment dat de doos open ging. In de verpakking zat een plastic pistool met pijltjes. En zo'n pistool, dat moet je natuurlijk even uitproberen, hoe vredelievend we ook zijn. Eerst moet je het pistool doorladen, pijltje erin, en schieten maar. Nadat we eerst eens een beetje loos en melig op elkaar hebben lopen schieten besloten we eens de handleiding door te nemen.

Indiana Jan
In Squad Seven nemen enkele groepen ontdekkingsreizigers het tegen elkaar op. Elk team bestaat uit zeven leden, en is op schattenjacht. Elke speler heeft een gelijk aantal kaarten. Om de beurt draaien ze een kaartje van hun stapel om. Is de omgedraaide kaart een schat, dan gaat ie naar diegene die er als eerste op slaat. Is de omgedraaide kaart een schat met slang, en slaat iemand er toch op, dan sterft één van zijn teamleden. En dat is nog maar één van de gevaren.

Dood en verderf
Bij het spel zit behalve een pistool ook een CD. Hierop zijn oerwoud geluiden te horen. De geluiden overdag geven aan dat je alleen op de schatkaartjes overdag kan slaan. Als er nachtgeluiden klinken sla je op de meer donkere kaartjes. Sla je per ongeluk op een nachtkaartje terwijl het dag is ben je weer een teamlid armer. Ben je door je teamleden heen, dan is je expeditie mislukt, en heb je sowieso verloren. Gelukkig kom je af en toe een medicijnman tegen die een dood teamlid weer tot leven kan wekken.

Mummies en draken
Soms geeft een kaartje aan dat je een opdracht moet uitvoeren. Je staat dan onder tijdsdruk. Op de CD klinkt af en toe een schreeuw. Als je die schreeuw hoort voor het voltooien van je opdracht, dan is er wederom een teamlid dood. De opdracht kan inhouden dat je heel snel rond de tafel moet lopen, maar ook dat je met het pistool mag schieten. Er zijn twee doelen, een soort draak en een Mummieachtig wezen. Draai je een kaart met één van die twee griezels, dan moet je het doel met dezelfde afbeelding omverschieten. Lukt dat niet binnen de tijd… Na 17 minuten spelen zullen de spelers een helikopter horen die de overlevende teamleden komt halen. De speler met de meeste schatten wint het spel.

Conclusie
Hoewel Squad Seven in eerste instantie een beetje kinderlijk aandoet hebben we ons op de redactie er prima mee vermaakt. Het is echt supermelig om te spelen, vooral het schieten op de doelen levert veel hilariteit op. De muziek op de CD zweept het spelletje behoorlijk op, en aangezien je nooit exact weet wanneer er een schreeuw zal klinken, weet je ook niet in hoeverre je echt onder tijdsdruk staat. Het spel is makkelijk te begrijpen, en zeer geschikt voor jongeren tussen de 8 en 18 jaar.Uitgever: Jumbo
Speelduur: 30 min.
Auteur: Roberto Fraga
Spelers: 2-4
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Prijs: € 29,95

 

. : B A N N E R S : .