Stef Stuntpiloot

Door Jan WillemStef raast als een bezetene met zijn vliegtuigje. Hij doet de gekste trucjes en is daarbij niet altijd even voorzichtig, regelmatig ramt hij de kippenhokken van de buren. Deze hebben daarom maar een verdediging gebouwd om Stef van hun kippen weg te houden. Wie verdedigt zijn kippen het beste en wint het spel?

Wipjes!
Stef Stuntpiloot zit vast aan een lange arm en wordt met behulp van twee batterijen rondgedraaid. Als hij gewoon draait raakt Stef de kippen in de kippenhokken, die dan naar beneden vallen. Voor elk kippenhok zit een wip en elke speler bedient er één. Vlak voor Stef je kippenhok raakt moet je op je wipje tikken, zodat Stef jouw kippen mist. Als je hard genoeg mept gaat Stef zelfs helemaal over de kop en raakt de speler links naast je! Elke speler heeft drie kippen en de speler die als laatste nog kippen over heeft wint het spel.

Conclusie
Stef Stuntpiloot is eigenlijk een behendigheidsspelletje voor kleinere kinderen, maar heeft al snel de studentenwereld in Groningen veroverd. Het is dan ook een erg grappig en leuk spelletje dat prima geschikt is voor alle leeftijden. Natuurlijk is het geen hoogdravende kost, maar de hilariteit is er niet minder om. Er is zelfs een officieel Nederlands Studentenkampioenschap geweest. De meeste studenten spelen met enkele aangepaste regels. Eén ervan is het spelen in teams (2 tegen 2) en dat maakt het spel echt een stuk leuker, omdat je dan, als je geen kippen meer hebt, nog steeds in de race bent en dus nog steeds kan winnen. Het enige minpuntje is de wellicht wat zwakke plastic uitvoering. Stef is heerlijk melig tijdverdrijf, maar meestal heb je het na een half uurtje ook wel weer even gezien. Prima dus voor kleine kinderen, of als afsluiter van een zware spellenavond.
Uitgever: Hasbro
Speelduur: -
Auteur: -
Spelers: 2-4
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Prijs: € 24,95

 

. : B A N N E R S : .