Sudoku - Het Spel

Door Astrid Pater


De nieuwigheid is er misschien al een beetje vanaf, maar Sudoku is nog steeds immens populair. Het puzzelspel heeft een hele nieuwe generatie van mensen aan het puzzelen gebracht. Nu wordt Sudoku doorgaans individueel gespeeld, maar je kunt er ook een competitie-element aan toevoegen.

Wie is de snelste
Het doel van Sudoku is om de ruit van 9 bij 9 ruitjes te vullen met de getallen 1 t/m 9. Elk getal komt in elke mini-ruit 1 keer voor en in de grote ruit komt elk getal in elke rij (horizontaal en verticaal) ook maar 1 keer voor. In Sudoku Het Spel kan er op 3 verschillende niveaus tegen elkaar gespeeld worden: Mild, Hot en Spicy. Er wordt in 2 teams (of met 2 personen) tegen elkaar gespeeld. Het gaat erom om zo snel mogelijk de Sudoku-puzzel die jij voor je hebt liggen goed op te lossen. Wie dat het snelste lukt wint de speelronde. Van tevoren kun je afspreken hoeveel rondes er wordt gespeeld.

Verschillende niveaus
De twee teams hebben elk een andere puzzel voor zich liggen. Om te voorkomen dat de verliezers gaan zeuren over de makkelijkere puzzel van de tegenstander kun je na de speelronde van puzzel wisselen. Zo blijft de strijd voor de teams echt gelijk. Speel je als ouders tegen je kinderen dan kun je er voor kiezen om zelf op niveau hot of spicy te spelen en de kids op niveau mild. Zo blijf je als teams ongeveer even sterk.

Conclusie
Bij Sudoku Het Spel zitten twee doorzichtige trays waar je de puzzlekaart onder kan leggen. Op de trays kun je de cijfertjes plaatsen. Best handig, want zo verschuif je niet meteen de helft van de getallen als je in het midden van de kaart een nieuw cijfer wilt plaatsen. Verder is en blijft het spelen van Sudoku tegen elkaar ook echt een sport. Je wordt er enorm fanatiek van. Het grootste voordeel van Sudoku Het Spel is dat je simpelweg weer meer sudoku’s hebt om op te lossen.Uitgever: University Games
Speelduur: 30 min.
Auteur: -
Spelers: 2+
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Prijs: € 14,95


 

. : B A N N E R S : .