Ticket to Ride Europe

Door Jan Willem

Neem een van oorsprong zeer goed Amerikaans bordspel, voeg daar wat kleine regeltjes aan toe en maak een Europees speelbord en wat krijg je? Bijzonder veel speelplezier!

Europa!
Ticket to Ride is reeds beschreven op Snelspel, en in principe is dit bijna hetzelfde spel met slechts twee kleine wijzigingen en een nieuw speelbord (een Europese landkaart in plaats van een Amerikaanse). De kleine wijzingen met het oorspronkelijke spel zijn de invoering van stationnetjes en tunnels. Met stationnetjes mag je één route gebruiken die door een tegenstander bezet is, waardoor het makkelijker wordt om je bestemmingskaartjes te halen. Bij het bouwen van tunnels moeten er drie kaarten van de stapel opengedraaid worden, zitten hier kaarten bij in de kleur van de tunnel die je wilt bouwen, dan moet je extra kaarten betalen om die tunnel te mogen bouwen.

Conclusie
In principe is dit spel natuurlijk niet veel anders dan de oorspronkelijke Ticket to Ride. Maar voor de mensen die dit spel niet kennen, Ticket to Ride is een fantastisch familiespel dat als één van de weinige spellen zowel de party-speler als de veelspeler aanspreekt. Het komt bij mij dan ook erg vaak op tafel en wordt altijd met een zeer tevreden gevoel opgeruimd. Heb je het Amerikaanse basisspel al, dan is dit een wat duur "extraatje", maar voor de mensen die zoeken naar topspel waar je nooit spijt van zult krijgen dan is dit één van de veiligere opties die ik ken. Klein nadeeltje; deze variant speelt niet super met twee personen, maar daar is de uitbreiding Switzerland en de variant Nordic Countries voor uitgebracht. Dan nog een groot nadeeltje; je zult bij de meeste spellenwinkels met je ogen dicht moeten pinnen, want het is niet de goedkoopste van de zaak.
Uitgever: Days of Wonder
Speelduur: 30 - 60 min.
Auteur: Alan R. Moon
Spelers: 2-5
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Prijs: €44,95

 

. : B A N N E R S : .