Time Journey Memory

Door Astrid Pater

Onder de spellen voor jonge kinderen is Memory al 50 jaar een hit. Dit spel mag je echt een klassieker noemen. Uit 72 omgekeerde kaartjes steeds proberen twee identieke kaarten te vinden. Simpel en toch een goede korte termijn geheugentraining voor de kids.

50 jaar
In Time Journey Memory is het spelprincipe gelijk, alleen zoek je niet naar twee identieke plaatjes. Het voorwerp is weliswaar hetzelfde. Op het ene plaatje staat echter het voorwerp van nu, en op het andere plaatje het voorwerp 50 jaar geleden.

Handig boekje
De ene keer zie je meteen welke twee plaatjes bij elkaar horen. Het oude fototoestel versus de nieuwe digitale camera bijvoorbeeld. Maar soms is het ook wat lastiger te zien of twee voorwerpen bij elkaar horen. De typmachine en de notebook bijvoorbeeld. Gelukkig zit er achterin de handleiding een overzicht van alle bij elkaar horende plaatjes. Bij twijfel kun je dus even spieken.

Conclusie
Memory is Memory. Dus een oordeel geven over de originaliteit van het spel, of de inventiviteit, of hoe goed het spel voor jonge kinderen is doen we niet. Wel kunnen we een oordeel geven over het thema. En dat is erg geslaagd. Je ziet in een oogopslag hoeveel er in 50 jaar is veranderd en dat de wereld er nu toch heel anders uitziet. Daarnaast is het aardige extra element van het spel dat het nu om twee bijna identieke kaartjes gaat. Je moet dus nog een extra link leggen tussen de twee voorwerpen. Over 50 jaar op naar het 100 jaar Memory spel!
Uitgever: Ravensburger
Speelduur: 15 min.
Auteur: -
Spelers: 2-8
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Prijs: €14,99

 

. : B A N N E R S : .