Topminos

Door Astrid Pater

De titel van dit spel doet zeer veel denken aan de titel van een ander spel, Triominos. Misschien helemaal niet zo gek gezien beide spellen uit de kast van Goliath komen. Toch wel benieuwd naar het spelconcept van Topminos zijn we op de redactie het spel gaan spelen.

Vierkantjes met gele bolletjes
In Topminos is het de bedoeling dat je stapeltjes maakt van schijfjes en daar dan punten mee verzamelt. Elk schijfje is een vierkantje. Dat vierkantje bevat negen rondjes (drie bij drie) waarvan er enkele met een soort geel bolletje zijn ingevuld. Elk vierkantje heeft weer een andere combinatie.

Handig stapelen
Door deze schijfjes handig te stapelen is het de bedoeling dat onder elk vakje een geel bolletje zit. Er mogen echter geen twee gele bolletjes onder een vakje terechtkomen. Dus door de schijfjes te draaien en handig op elkaar te leggen moet het allemaal goed komen.
Je hoeft niet per sé elke keer negen te vormen. Het mag ook minder. Die leg je dan op het speelbord neer. Je loopt dan wel het risico dat een van je medespelers handig gebruik maakt van de door jou neergelegde combinatie. Je medespelers mogen de neergelegde combinaties aanvullen totdat alle negen vakjes min of meer geel zijn.

Maak de meeste punten
De winnaar is degene die als eerste het afgesproken aantal punten haalt. Dat kun je dus helemaal zelf bepalen. Hoe meer punten je inzet, hoe meer rondes je het spel moet spelen, en hoe langer je er mee bezig bent.

Conclusie
Of je vindt Topminos helemaal niks of je kunt het wel waarderen. De graadmeter is toch wel een beetje wat je van Triominos vindt. Kun je je daar helemaal niet in vinden dan is Topminos ook niks. Ligt Triominos wel in je straatje dan zul je ongetwijfeld Topminos ook wel kunnen waarderen. Verwacht echter niet dat het net zo goed is als Triominos, want daar kan dit spel bij lange na niet aan tippen.Uitgever: Goliath
Speelduur: 20 min.
Auteur: -
Spelers: 2-4
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Prijs: € 24,99

 

. : B A N N E R S : .