Topstars

Door Astrid Pater

Bijna iedereen heeft wel eens een spelletje ‘Wat is Het’ gespeeld. Iemand neemt iets in gedachten, en door middel van het stellen van vragen, moet je erachter zien te komen wie of wat het is. Topstars gaat uit van hetzelfde principe alleen gaat het nu om ‘Wie ben ik’.

Diadeem
In de doos zitten vier diademen die de spelers op hun hoofd moeten zetten. Maar eerst stoppen ze een kaartje in de diadeem. Op dat kaartje staat wie ze zijn en dat moeten ze met het stellen van slimme vragen zien te raden. Een vraag mag enkel en alleen met ‘ja’ of ‘nee’ beantwoord worden. Daarnaast krijg je maar één kans om de persoon te raden die op je hoofd staat. Is het fout, dan begin je weer van voor af aan, is het goed dan mag je jezelf de winnaar noemen.

Rad van avontuur
Het zou wel erg makkelijk zijn als je steeds maar vragen kunt stellen, dus zijn er een paar extra regeltjes toegevoegd. Op het speelbord zit een rad waar aan gedraaid moet worden. Daar kunnen dan drie dingen uitkomen: of je mag een vraag stellen, of je krijgt een aanwijzingkaart of je moet zelfs een beurt overslaan. Zo krijgt het spel een extra factor die het spel wat spannender moet maken.

Conclusie
Topstars is een leuk simpel spel vooral geschikt voor mensen die van raadspelletjes houden. Ook is het spelletje goed te spelen op weg naar de vakantieplek, al is het bord dan een klein obstakel in de auto. Handig van Topstars is dat tal van namen al bedacht zijn, maar dat er ook lege kaartjes zijn toegevoegd zodat je zelf ook nog topstars kunt bedenken. Topstars is dus een leuk en simpel spel, maar vooral geschikt als tussendoortje.

 Uitgever: University Games
Speelduur: -
Auteur: -
Spelers: 2+
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Prijs: -

 

. : B A N N E R S : .