Trivial Pursuit Disney DVD

Door Astrid Pater


Vorig jaar kwam de Trivial Pursuit DVD Game uit. Een nieuwe vorm van Trivial Pursuit waar je kennis nog eens extra getest kon worden aan de hand van fragmenten. Je belandde op deze manier als het ware in een echte tv-quiz. Voor dit najaar heeft men bedacht dat de Trivial Pursuit Disney Editie wel een make-over kon gebruiken en is er nu het Trivial Pursuit Disney DVD spel. En laten we eerlijk zijn, Disney leent zich natuurlijk uitstekend voor een DVD-game. Disney heeft immers genoeg films gemaakt waaruit fragmenten gebruikt kunnen worden.

Mickey Bonusdobbelsteen
Zoals we van Trivial Pursuit kunnen verwachten, moeten er ook nu weer vragen goed worden beantwoord waarmee weer partjes worden verdiend. Wie als eerste de zes verschillende kleuren partjes heeft verzameld en op de middenstip nog een vraag goed beantwoord, wint het spel. De categorieën zijn dit keer: Helden & Heldinnen, Er Was Eens, Monsters & Schurken, Bijrollen, Plaatsen & Attributen en Disney’s Wondere Wereld. Voor de jonge spelers zit er net als in de vorige Disney Editie een extraatje in het spel: de Mickey Bonusdobbelsteen. De jonge spelers gooien zowel met de gewone dobbelsteen als met de Mickey Bonusdobbelsteen. Zo kunnen ze in plaats van een gewone vraag een DVD-vraag krijgen, kunnen ze een tweede kans voor een goed antwoord krijgen, mogen ze hun worp dubbel tellen of gebeurt er gewoon niks. In ieder geval extra kansen op een DVD-vraag en dat is gewoon leuk!

Het niveau van de vragen
In tegenstelling tot de Disney Editie is er in de Disney DVD variant geen onderscheid gemaakt in vragen voor jongeren en ouderen. De vragen zijn van een dusdanig niveau dat iedereen er mee uit de voeten kan, mits je natuurlijk de films hebt gezien. Het enige nadeel blijft dat als je de Engelse versie van een Disneyfilm hebt gezien, het af en toe lastig blijft om de Nederlandse naam te achterhalen. Weet jij bijvoorbeeld de Nederlandse vertaling van Mary Poppin’s supercalifragilistic expialidocious? Ik niet. Maar daar kun je natuurlijk van tevoren afspraken over maken. Al met al is het niveau van de vragen zeer goed te doen. Natuurlijk zitten er hele makkelijke vragen tussen, maar je kunt ook vragen verwachten voor de echte Disney-expert. Voor ieder dus wat wils.

Conclusie
Over Trivial Pursuit Disney DVD kan nu alleen nog maar gezegd worden dat het spel in alle opzichten een geslaagde Trivial Pursuit variant is. Het speelbord ziet er goed uit, maar nog mooier zijn de pionnen. De pionnen zijn namelijk sokkels met een disney-figuur erop. Verder is de DVD die tijdens het spel aan staat zo kleurrijk dat deze de Disneysfeer om de tafel alleen maar versterkt. Daarnaast is het gewoon hartstikke leuk om vragen over Disney te beantwoorden aan de hand van fragmenten. Ook vind ik het zeer goed dat niet alleen de tekenfilms, maar ook films als Pirates of the Caribbean en Herbie in de vragen en fragmenten zijn opgenomen. Dit maakt Trivial Pursuit Disney DVD echt een compleet spel. Niet alleen voor Disney-liefhebbers, maar ook voor anderen is Trivial Pursuit Disney DVD een echte aanrader.  Uitgever: Hasbro
Speelduur: 60 min.
Auteur: -
Spelers: 2-24
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Prijs: € 59,95

 

. : B A N N E R S : .