Trivial Pursuit DVD

Door Astrid Pater


Evolutie heeft de mens geleerd dat niets bij het oude blijft. Nu is dat iets dat zeker voor Trivial Pursuit geldt. In de loop der jaren zijn er tal van verschillende versies op de markt verschenen. Maar de evolutie neemt ons nu een stapje verder de toekomst van de technologie in. Klinkt op deze manier heel ingewikkeld, maar bij dit Trivant-spel heb je wel een DVD-speler en TV nodig.

TV-vragen
Bijna iedereen is nu wel bekend met de regels van de Trivial Pursuit-spellen. Het is een kwestie van zoveel mogelijk vragen goed beantwoorden, 6 verschillende partjes verzamelen en dan de vraag in het midden goed beantwoorden. Tot dusverre niets nieuws. Wat wel nieuw is, zijn de categorieën in deze DVD-variant. Dit zijn geworden: televisie, trends, roddel, muziek, film en sport & spel. Wat ook anders is, is de vraag waarmee je een partje kunt verdienen. Daarvoor moet je overschakelen naar de TV, goede categorie uitpikken, en de vraag wordt zo voor je uitgezocht.

Type vragen
De vragen voor een partje zijn geen standaardvragen, maar bijvoorbeeld geluidsfragmenten of videoclips. Wat je je daar bij moet voorstellen? Je krijgt een geluidsfragment te horen en daar wordt een vraag over gesteld. Datzelfde geldt voor een videoclip. Je krijgt een vraag over het videofragment. Soms krijg je een plaatje waarna je uit vier andere plaatjes moet aangeven wat bij het hoofdplaatje wel of juist niet hoort. Een ander type vraag is het invullen van de krantenkop. De belangrijkste woorden ontbreken dan in de kop. Tot slot zijn er beeldpuzzels en is het hoofd van iemand opgedeeld in 6 partjes. Door de partjes te bekijken, moet je zien te raden om welke persoon het gaat.

Meedoen met de partjesvraag
Met deze Trival Pursuit-editie zijn er meer mogelijkheden in de type vragen die gesteld kunnen worden. Daar is door de makers dan ook goed gebruik van gemaakt. Doordat je nu beeld- en geluidsfragmenten hebt, lijkt het alsof je aan een echte quiz op televisie meedoet. Misschien is dat ook de reden dat andere spelers ook mee kunnen dingen naar het partje bij de partjesvraag. Wanneer een speler een antwoord voor een partjesvraag heeft gegeven, mogen andere spelers dat antwoord bestrijden. Zij mogen dan ook een poging wagen om het goede antwoord te geven. Heeft de speler die aan de beurt is het antwoord fout, dan hebben de medespelers dus nog een kans.

Conclusie
Aanvankelijk viel het aantal beeld- en geluidsfragmenten dat we bij het spelen van deze DVD-game kregen, vies tegen. Eenmaal op gang kregen we daar gelukkig wat meer van. Voor ons waren dat de leukste partjesvragen om te beantwoorden, maar ook het verzinnen van krantenkoppen kan best geinig zijn. Al met al is de DVD-versie van Trivial Pursuit weer een prima vragenspelletje. Het spel ziet er goed verzorgd uit, en de vragen zijn leuk en actueel. Niets waarmee je niet een flink aantal avonden mee door kunt brengen.Uitgever: Hasbro
Speelduur: 60 min.
Auteur: -
Spelers: 2-24
Leeftijd: vanaf 15 jaar
Prijs: € 49,95

 

. : B A N N E R S : .