Trivial Pursuit Wereldreis Editie

Door Astrid Pater


Van Trivial Pursuit zijn er al tal van varianten op de markt verschenen, ook nu is er weer een nieuwe editie: de Wereldreis editie. Het spelidee is natuurlijk bekend, vragen beantwoorden en daarbij zoveel mogelijk putten uit je algemene kennis. Ook het speelbord is van de vertrouwde soort. Alleen heeft deze editie een extra aanvulling.

Een reis om de wereld
Voor de Wereldreis editie van Trivial Pursuit geldt dat elke kleur voor een van de zes werelddelen staat. Het antwoord op de vraag heeft dus te maken met het werelddeel die de vraag vertegenwoordigt. Ook de pionnen zijn voor deze editie aangepast, nu een keer geen simpele rondjes, maar pionnen in de vorm van een globe.

De vragen ietsjes moeilijker
Het viel mij op dat de vragen in deze Triviant editie moeilijker lijken dan wat ik gewend ben. En dat maakt het voor mij alleen maar leuker. Juist als je dit spel nu in teams speelt wordt er meer van je verwacht. 1800 vragen en antwoorden om een hele avond mee door te komen.

Reiskaarten
In de Wereldreis editie is ook iets nieuws toegevoegd, de zogenaamde reiskaarten. Elk helpen je een stukje verder op weg in het spel, althans, het kan goed uitpakken.
In de eerste plaats is er de 'instapkaart'. Als je minder dan drie vakjes van een scorevakje eindigt en je speelt deze kaart, dan mag je doorlopen naar het scorevakje. Daar kun je handig gebruik van maken en hoef je niet bij een laatste scorevakje gek te worden dat je er niet op terechtkomt. Een tweede kaart is de 'premièrekaart'. Stel je weet een antwoord niet, dan mag je deze kaart inzetten. De vragensteller mag dan van de kaart twee nieuwe vragen uitkiezen. Weet je een van de twee vragen alsnog goed te beantwoorden, dan krijg je alsnog je scorepartje (als je op een scorevak staat). Tenslotte is er de 'paspoortkaart', met deze kaart kun je antwoord geven op een vraag die degene die het antwoord moet geven niet weet. Geef je het goede antwoord, dan krijg je een scorepartje (mits de speler natuurlijk op een scorevakje staat), en dan mag je de paspoortkaart ook houden. Deze kaart heeft echter geen nut als je het spel met twee spelers speelt. Want de vragensteller kan uiteraard zijn paspoort niet inzetten.

Conclusie
Deze nieuwe editie van Trivial Pursuit valt zeer in de smaak. Voor de Triviantliefhebbers onder ons, zal het spel hoe dan ook een succes zijn. De extra mogelijkheden zijn leuk, maar kunnen ook weggelaten worden. Daarnaast sprak het mij wel aan dat de vragen iets pittiger zijn dan dat ik ben gewend. En hoe pittiger de vragen, hoe leuker de uitdaging. De wereldreis-editie is absoluut een aanrader.Uitgever: Hasbro
Speelduur: 90 min.
Auteur: -
Spelers: 2-36
Leeftijd: vanaf 15 jaar
Prijs: € 46,95

 

. : B A N N E R S : .