Triominos

Door Astrid PaterTriominos heeft hetzelfde spelprincipe als domino. Alleen zijn het nu geen rechthoekige steentjes die moeten worden aangelegd, maar driehoekjes. Wat zal dat voor het spel betekenen?

In den beginne
In het beginsel verandert er nog weinig voor Triominos ten opzichte van domino. Het is de bedoeling om zo snel mogelijk al je steentjes kwijt te raken. En als je niet kunt, dan pak je een steentje van de stapel. Natuurlijk zijn er ook verschillen.

Meer punten
Naast dat de speelstukjes driehoekjes zijn, is er nog een groot verschil met domino. Dat is de puntentelling. Voor Triominos geldt dat elk steentje dat je kunt aanleggen het aantal punten waard is dat het afbeeld. Ook kun je bonuspunten krijgen. Doordat de steentjes in de vorm van een driehoek zijn, kun je er zeshoeken mee vormen. Bonuspunten krijg je, als je het laatste steentje in zo'n zeshoek zet om het compleet te maken. Daarnaast kun je soms twee speelhelften met elkaar verbinden door er een steentje tussen te leggen, nog meer bonuspunten.
Minpunten kun je ook krijgen. Elke beurt dat je niet kan, moet je tot maximaal drie steentjes bijpakken. Deze zijn minpunten waard.
Je wint het spel door na een aantal ronden een bepaald aantal punten te hebben gehaald (dit spreek je van tevoren af).

Conclusie
Als je van domino houdt, houd je ook van Triominos. Het is een leuke variatie op het spel. Het duurt niet te lang en is niet moeilijk. Mocht Triominos je echt bevallen dan is er naast de traditionele Triominos, ook een editie voor kinderen en een editie voor 6 spelers.Uitgever: Goliath
Speelduur: -
Auteur: -
Spelers: 1-4
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Prijs: € 21,95

 

. : B A N N E R S : .