Twister

Door Astrid Pater

Hoe leuk kan een spel zijn waarin je je in allemaal bochten en rare posities moet wringen om overeind te blijven staan? Nou, best leuk! Twister haalt de lenigheid in de mens naar boven, en op wat voor manier.

Op handen en voeten
Op de grond ligt een groot wit doek met zestien gekleurde stippen. Op de tafel ligt een soort rad van avontuur in vier delen gesplitst. Een deel is voor de linkerhand, een deel voor de rechter, en zo ook twee delen voor elk van beide voeten.
De deelnemers staan klaar naast het doek. Er wordt aan het rad gedraaid, het pijltje komt op Rechter Hand Rood. Zo snel mogelijk proberen de deelnemers hun hand op een rode stip te plaatsen. Vervolgens wordt er weer aan het rad gedraaid; Linker Voet Groen. En weer proberen alle spelers zo snel mogelijk een voet op een groene stip te zetten. Na een aantal ronden staat iedereen op handen en voeten in de meest vreemde posities.

Wie valt is af
Omdat je rare posities niet altijd vol kunt houden, wil er nog wel eens één van de spelers omtuimelen. Gebeurt dit, dan is de speler af en moet hij het speelveld verlaten. Dat geldt ook als een speler niet het juiste lichaamsdeel op de juiste stip kan zetten. Degene die dit het langste volhoudt en als laatste overeind blijft staan wint het spel.

Conclusie
Twister is een heel leuk spel voor feestjes. Iedereen moet lachen om de rare houdingen en iedereen doet zijn best om toch overeind te blijven staan. Zelfs als je geen kind meer bent, en in een melige bui, komt het spelletje nog wel eens uit de kast.Uitgever: Hasbro
Speelduur: 20-30 min.
Auteur: -
Spelers: 2+
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Prijs: € 22,95

 

. : B A N N E R S : .